Çiftçinin sorunları çözüm bekliyor

Çiftçinin sorunları çözüm bekliyor

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Prof.Dr. Sait Gönen ,Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Konyalı çiftçilerin sorunlarını iletmek ve çözümlemek için bir soru önergesi verdi

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Prof.Dr. Sait Gönen ,Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Konyalı çiftçilerin sorunlarını iletmek ve çözümlemek için bir soru önergesi verdi.  

Türkiye’nin tahıl ambarı Konya topraklarında Mısır üretimi yapan çiftçilerin mağdur edilmemesi ve çiftçilerin sorunlarını meclise iletmek için bu önergeyi verdiğini vurgulayan Gönen, “ Konya’da  mıısr üretimi 2015 yılında Karatay ilçesinde 66 bin 479 , Ereğli ilçesinde , yaklaşık 140 bin, Karapınar ilçesinde 270 bin ve Çumra ilçesinde 135 bin dekar olmak üzere Konya’da toplam 681 bin 192 dekar mısır üretimi için ekili alan bulunmaktadır. Mısır hasadının başladığı bu günlerde çitçinin mağdur edilmemesi açısından  önergemizde, mısır alımları ne zaman olacaktır,mısır alımlarının taban fiyatları ne zaman açıklanacaktır, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin buğday alımında randevu sisteminde sorun yaşamışlardır, mısır alımında aynı sorunlarla karşılaşılacak mıdır, mısır üreticisinin randevu sisteminde karşılaşılacak mağduriyetlerin giderilmesi ile ilgili ne gibi önlemler alınmıştır sorularımız la çiftçilerimizin sorunlarını çözmek için , üzerimize düşen her görev de yanlarında olacağız ve takipte bulunacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.