Çiftçilere Makine Ve Ekipman Desteği

Çiftçilere Makine Ve Ekipman Desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Siirtli çiftçilere Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında makine ve ekipman desteği sağladı.Siirt Kurtalan kara yolu Ford Servisi'nde düzenlenen törende yapılan...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Siirtli çiftçilere Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında makine ve ekipman desteği sağladı.

Siirt Kurtalan kara yolu Ford Servisi'nde düzenlenen törende yapılan destek hakkında bilgi veren Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, kırsal kalkınma yatırımları destekleme programı kapsamında, Siirt’teki çiftçilere yüzde 50 hibe destekli 282 adet çeşitli makine ve ekipman desteği sağladığını söyledi.

Vali Tutulmaz, "Bu yıl 15 milyon liraya yakın bir kaynak aktarıldı. 2006 yılından beri Tarım Bakanlığı kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla tarım aletleri yardımında bulunuyor. Son yıllarda buna traktör yardımını da ekledi. Bundan da ilimiz epeyce faydalanmaktadır. 1 adet anıza doğrudan ekim makinesi, 34 adet bahçe traktörü, 12 adet disk tırmık, 175 adet el traktörü ve ekipmanı, 2 adet kimyevi gübre dağıtma makinesi, 34 adet mibzer, 1 adet sap parçalama makinesi, 1 adet sap toplama makinesi, 2 adet seyyar süt sağım ünitesi, 3 adet sıra arası çapa makinesi ve 17 adet toprak frezesi olmak üzere toplam 282 adet makine ve ekipman desteği sağlandı.” dedi.

Bundan sonra da benzer yatırımların olacağını belirten Tutulmaz, talep sayısı fazla olduğundan ek kaynak talebinde bulunarak, çiftçilere daha çok destek çıkmayı amaçladıklarını söyledi. Vali Tutulmaz, "Siirt, tarımla geçimini sağlayan bir kenttir. Ancak Siirt’te tarım alanının az kısmı ekilebilir olduğundan, mevcut alandan çok verim sağlanması ve çiftçilerin bulundukları alanı yaşanabilir kılması ancak makine ve ekipman desteği ile mümkündür." diye konuştu.

Destek sebebiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Siirt Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür eden Siirt Milletvekili Osman Ören ise bu desteklerin daha da artması için girişimde bulunacaklarını söyledi. Tören, Vali Tutulmaz’ın sembolik olarak bir traktörün kontağını çalıştırması ve anahtarı teslim etmesiyle sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.