Çiftçi Kayıt Sistemi Süresi 1 Ekim’e Kadar Uzatıldı

Çiftçi Kayıt Sistemi Süresi 1 Ekim’e Kadar Uzatıldı

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) uygulamaları vatandaşların mağdur olmamaları için 1 Ekim 2014 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldı.Daha önceki uygulama dönemlerinde çiftçi müracaatlarının yıl sonuna kadar sürmesi nedeniyle ortaya çıkan çiftçi...

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) uygulamaları vatandaşların mağdur olmamaları için 1 Ekim 2014 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldı.

Daha önceki uygulama dönemlerinde çiftçi müracaatlarının yıl sonuna kadar sürmesi nedeniyle ortaya çıkan çiftçi alışkanlıklarından bazı çiftçilerin 2014 yılı ÇKS müracaatlarını müracaat süresi içinde yapmadıkları belirlendi. Bu çerçevede olası çiftçi mağduriyetlerinin önlenmesi bakımından 29 Ağustos 2014 tarihinde sona eren 2014 üretim yılı ÇKS çiftçi başvuru süresi 1 Ekim 2014 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldı.

ÇKS YÖNETMELİĞİ

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Bakanlıkça yürütülen Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) uygulamaları kapsamında 16 Nisan 2005 tarihli Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği yürürlükten kaldırılarak 27 Mayıs 2014 tarihinde yeni Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği yayımlandığı belirtildi.

Yürürlükten kaldırılan 2005 tarihli ÇKS Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, çiftçiler içinde bulunulan üretim sezonu ÇKS kayıtlarını yaptırmak veya güncellemek üzere yıl boyunca il ve ilçe müdürlüklerine müracaat edebildiği belirtilirken, müracaatların ise üretim sezonunun 31 Aralık tarihinde sona erdiği vurgulandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.