Çift başlıbuzağı kurtarılamadı

Çift başlıbuzağı kurtarılamadı

Doğum yapamadığı için kesilmek üzere Konete getirilen bir inek, çift başlı buzağı doğurdu. Ancak buzağı yaşamadı. Ölü doğan çift başlı buzağı, görenleri şaşkına çevirirken uzmanlar bu tür olayların milyonda bir yaşandığını söyledi.

Akıl almaz olay bir çiftçinin doğum yapamayan ineğini kesilmesi için Konet’e getirmesiyle ortaya çıktı. Hayvanın doğumda zorlandığını fark eden uzmanlar doğumu sezaryenle yapma kararı aldı. Bunun üzerine operasyon gerçekleştirildi. Cerrahi işlemin ardından uzmanlar görüntü karşısında ise adeta şok oldu. Doğan buzağı çift başlıydı. 
Ameliyatta anne de buzağı da kurtarılamadı. Araştırma için Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne gönderilen çift başlı inek ceninden geriye ise çalışanların cep telefonuyla çektiği fotoğraflar kaldı.
Olay karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Veteriner Hekim Mehmet Yaman’a göre bu olayın sebebi ikinci yavrunun birinci yavrunun üzerinde gelişimini sağlaması.
Bu tür olayların milyonda bir yaşandığına dikkat çeken Yaman, 14 yıllık veterinerlik hayatında ikinci kez karşılaştığı çift başlı buzağının annesinin de doğumdan sonra kurtarılamayacak halde olduğu için kesildiğini belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.