Cici Çikolata, Üreiminin Yüzde 90'ını İhraç Ediyor

Cici Çikolata, Üreiminin Yüzde 90'ını İhraç Ediyor

2010 yılında kapısına kilit vurulan Cici Çikolata, Elvan Şirketler Grubu bünyesine dahil olduktan sonra kısa sürede toparlanarak, kendi sektöründe ihracatta ilk 3 arasına girmeyi başardı.

2010 yılında kapısına kilit vurulan Cici Çikolata, Elvan Şirketler Grubu bünyesine dahil olduktan sonra kısa sürede toparlanarak, kendi sektöründe ihracatta ilk 3 arasına girmeyi başardı. Günde 200 ton üretim yapan firma üretiminin yüzde 90'ını ihraç ediyor. Eskişehir'de 6 gün, 24 saat ve 3 vardiya çalışan firma Candy Industry tarafından hazırlanan ve Dünyanın En İyi Şekerleme Firmaları'nı sıralayan "Global 100" listesine 93. sıradan girdi.

3 yıl gibi kısa sürede yakalan başarı nedeniyle Cici Çikolata'nın Eskişehir’de bulunan tesislerinde başarı pastası kesildi. Bu başarıyı çalışanlarını ile kutlayan Elvan Grup Başkanı Hidayet Kadiroğlu, Elvan Gurubu ve Cici Çikolata’nın yükselişini çıtaya benzetti. Çıtaların 270 kilometre hız yapabildiğini anlatan Kadiroğlu, “Biz de grup olarak hızla ve kaliteli biçimde kalıcı olmak için yükseliyoruz.” dedi. Kendi öz sermayeleriyle yükselişlerini sürdürdüklerini aktaran Kadiroğlu, 130 ülkeye ihracat yaptıklarını, bununda kendilerini kaliteli ve çeşitliliğe ittiğini söyledi.

Hedeflerinin ‘global şirketler’ listelemesinde bundan sonra ilk 50 firma arasına girmek olduğunu belirten Kadiroğlu, “Cici Çikolata’nın 2014’de yeni tesisinin çalışması bitiyor. Çalışan sayımızı bine çıkaracağız. Üretim kapasitemiz ise 400 bin tona çıkaracağız.” dedi. Sağlıklı bir büyüme ile kalıcı hale gelmek istediklerini aktaran Kadiroğlu, bunun için “Bunun için projelerimiz var. İhracatta bir milyar dolara ulaşmak bizim için hayal değil. Bu sektörde kalıcı olmak istiyoruz.” diye konuştu.

CİCİ'NİN ÇALIŞANLARININ YÜZDE 65'İ BAYAN

Cici Çikolata’da çalışanların yüzde 65’nin bayan olduğunu dile getiren Kadiroğlu, şöyle dedi: “ Çalışanlarımız büyük bir bölümü genç. Bunların yüzde 65 ‘i de bayan. Bayanların daha titiz ve tertipli olduğunu inanıyoruz. Ayrıca ilkleri yapmayı seviyoruz. Bu bağlamda kadın çalışan tercihimiz. Bundan kimse yanlış anlamasın. Burada pozitif bir ayrımcılık yaptığımız düşünüyoruz. Bu istihdam oranından memnunuz.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.