Çiçek’ten Milletvekillerine Güvenlik Uyarısı

Çiçek’ten Milletvekillerine Güvenlik Uyarısı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bazı milletvekillerinin Meclis’e güvenlik kontrolünden geçirmeden ve yaka kartı almadan ziyaretçi aldıklarını söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bazı milletvekillerinin Meclis’e güvenlik kontrolünden geçirmeden ve yaka kartı almadan ziyaretçi aldıklarını söyledi. İçinden geçilen sürecin hassasiyetine vurgu yapan Çiçek, “Bütün ricalarımıza rağmen bazı milletvekillerinin güvenlik kontrolünden geçirmeden ve yaka kartı almadan ziyaretçilerini içeri aldıkları, Genel Kurul çalışırken gecenin geç saatine kadar kulislerde ve bahçelerde ziyaretçilerin kabul edildiği görülmektedir.” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis’in bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yaptı. Sunumunda Meclis’teki bazı sorunlara dikkat çeken Çiçek, Genel Kurul'daki bazı konuşmalarda kaba ve yaralayıcı ifadelerin olduğunu belirtti. Meclis’teki ziyaretçi yoğunluğuna da dikkat çeken Çiçek, “Bütün ricalarımıza rağmen bazı milletvekillerinin güvenlik kontrolünden geçirmeden ve yaka kartı almadan ziyaretçilerini içeri aldıkları, Genel Kurul çalışırken gecenin geç saatine kadar kulislerde ve bahçelerde ziyaretçilerin kabul edildiği görülmektedir. İçinden geçmekte olduğumuz sürecin hassasiyetleri dikkate alınarak Meclis’te üzücü bir olay yaşanmaması için güvenlik önlemleri konusunda hepimizin gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Seçim bölgelerinden ürünlerin getirilip ikram edilmesi, Genel Kurul kürsüsüne yabancı maddelerin taşınması Meclis teamüllerine uygun olmayıp, hoş olmayan görüntülere yol açmaktadır. İktidar ve muhalefete mensup bazı sayın milletvekillerinin yaptığı başvurularda milletvekilleri ile çalışan personelin sosyal medya aracılığı ile siyasi partiler ve milletvekillerine yönelik hakarete varan mesajlara yer verdikleri ifade edilmektir. Öncelikle böyle bir durumun hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.