Çiçek’in Bayram Mesajı: Birlik Ve Beraberliğimiz Bizim En Büyük Gücümüzdür

Çiçek’in Bayram Mesajı: Birlik Ve Beraberliğimiz Bizim En Büyük Gücümüzdür

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, vatandaşların ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, vatandaşların ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı. "Birlik ve beraberliğimiz bizim en büyük gücümüzdür." diyen Cemil Çiçek, yakınlarını ziyaret etmek için yolculuk yapan vatandaşlara daha dikkatli araç kullanmalarını özellikle hatırlatmak istediğini söyledi.

Çiçek, yayımladığı mesajında, bayramların toplum hayatında, kültürde birlik ve beraberliğin sağlanmasında çok özel ve anlamlı bir yeri olduğuna vurgu yaptı. Çiçek, “Bayramlar; birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, birbirimize sevgi ve saygı bağlarımızı kuvvetlendirmek, kardeşliğimizi daha da derinleştirmek bakımında hiç şüphesiz önemli fırsatlardır. Bu bayramı da böyle değerlendirmek doğru olur. Yaşadığımız bu coğrafyada ülkemizin yanı başında cereyan eden olaylara baktığımızda birlik ve beraberliğin ve kardeşliğin ne kadar önemli olduğunu bayram vesilesiyle daha iyi anlamamız ve hatırlamamız gerekmektedir. Çünkü birlik ve beraberliğimiz bizim en büyük gücümüzdür. Bu aziz vatan üzerinde ebediyen yaşamamız şartı budur. Kalplerimiz bir olduğunda hiçbir gücün bizi birbirimize düşürmeyeceğini tarihi tecrübelerimiz bize öğretmiştir. Fitne ve fesat odaklarının birliğimizi bozmaya dönük çabaları bizlerin dayanışması karşısında boşa çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

"TBMM, MİLLETİN VE DEMOKRASİNİN KALBİDİR"

Ekonomideki gelişme, toplumsal yapıdaki canlılık, kültürel dokudaki zenginliğin Türkiye’ye bakarak yönlerini tayin eden ülkeler için de umut olduğuna işaret eden Meclis Başkanı Cemil Çiçek, TBMM’nin milletin ve demokrasinin kalbi olduğunu hatırlattı. Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Her türlü sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik farklılıkların buluşma adresi bu gazi Meclis’tir. Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Milli varlığımızın en yüce kurumu olan bu çatı altında her türlü sorunumuzu özgürce tartışıp, sonuçlandırabiliriz. Milletimiz adına yürüttüğümüz yasama çalışmalarının yegane gayesi daha yaşanılır, gelişmiş, çağdaş bir Türkiye meydana getirmektir. Bu gayemizi gerçekleştirebilmemiz ekonomik, sosyal ve siyasal alanda atacağımız adımla mümkün olacaktır."

TRAFİKTE ARAÇ KULLANANLARI UYARDI

Çiçek, toplumsal hareketliliğin arttığı bu kutlu günlerin acıya dönüşmemesinin en büyük temennileri olduğunu belirterek, "Bu vesileyle yakınlarını ziyaret etmek için yolculuk yapan vatandaşlarımızın daha dikkatli araç kullanmalarını özellikle hatırlatmak istiyorum. Manevi bir seferberlik havasında kutladığımız bu kutlu günlerin milletimizin ve insanlığın mutluluğunu vesile olmasını diliyor, milletimizin ve İslam dünyasının Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.