Çiçek, 4 kişinin umudu

Çiçek, 4 kişinin umudu

Evlerinin yanındaki çeşmeden babası Hüseyin Çelik ile tatlı su doldurmaya giderken bir araç altında kalarak ağır yaralanan 13 yaşındaki Hikmet Çiçek 24 saat hayata tutunabildi.

Çiçek’in ailesi 3 kızlarından yıllar sonra dünyaya gelen tek oğullarının beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrenmelerinin ardından organlarını bağışlama kararı aldı. Mengene Mahallesi Karaman Caddesinde geçtiğimiz gün akşam geç saatlerde meydana gelen olayda Hikmet Çiçek su doldurmaya giderken Cengiz D idaresindeki 42 AVE 75 plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralı olarak Numune Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı. Doktorlar küçük Hikmet’i sağlığına kavuşturmak için uzun süre uğraştı ancak küçük Hikmet önceki akşam yaşam mücadelesini kaybetti.
Beyin ölümü gerçekleşen Çiçek’in ailesi 3 kızlarından sonra dünyaya gelen oğullarının organlarını bağışlama kararı aldıktan sonra Hikmet’in iki böbreği, karaciğeri ve kalp kapakçığı başarılı bir operasyonun ardından alındı. S.Ü. Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu ile Numune Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Melih Azap, Numune Hastanesi Yoğun Bakımlar Sorumlusu Uzm. Dr. Ayhan Okur ve ekibi tarafından başarılı bir operasyonun ardından alınan Çelik’in bir böbreği S.Ü. Tıp Fakültesine, bir böbreği ve karaciğeri Akdeniz Üniversitesine, kalbi ise Ankara Gazi Üniversitesine gönderildi. Çiçek ailesinin 3 kızı olduğu ve uzun bir sürenin ardında yıllarca istedikleri oğullarına kavuştukları öğrenilirken babası ile akşam vakti su doldurmaya giden 13 yaşındaki Çiçek’in görüntüleri kazadan bir dakika önce mahalledeki güvenlik kameralarına elinde su şişesi ile yansıdı.
BÖBREĞİ ÜNLÜ’YE NAKLEDİLDİ
Öte yandan 13 yaşındaki Hikmet Çiçek’in Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderilen böbreği 31 yaşındaki Ayhan Ünlü'ye nakledildi. Ayhan Ünlü’nün kardeşi Ahmet Ünlü ağabeyinin 11 yıldır diyaliz makinesine bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü söyledi. 
Haftada 3 gün ağabeyinin diyalize bağlandığını ifade eden Ünlü, ''Böbrek yetmezliği olan ağabeyime bugüne kadar hep bizler baktık. İş göremiyordu. Bugüne kadar da hiç evlenemedi. Bundan sonra daha rahat bir yaşam sürdürecek. Bu durum bizi çok sevindiriyor. Çocuklarının organlarını bağışlayan aileye çok teşekkür ediyoruz'' diye konuştu. Konuşmakta güçlük çeken Ayhan Ünlü ise sağlığına kavuşacağı için çok mutlu olduğunu kaydetti. Nakil sonrası Ünlü'nün sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.