CHP'nin Konya'da belediye başkanı adayı belli oldu: İnançlı ve imanlı biriyim

CHP'nin Konya'da belediye başkanı adayı belli oldu: İnançlı ve imanlı biriyim

CHP'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar İsmail Sonkaya oldu. Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Sonkaya, “İsrafı bitireceğim. Suyu bile tasarruflu kullanacağım. Yapmayacağım işleri taahhüt etmem ben” dedi

Konya'da muhalefet birleşemedi. Ortak aday çıkarma noktasında bir yol alınamadı. Yerel seçime kısa bir süre kala Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayını da belirledi. Hafta sonu Konya'ya bazı milletvekilleri geldi. Milletvekilleri, CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman ve yönetimiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Yine toplantıda İsmail Sonkaya ile de bir görüşme yapıldı. Yüksek Mimar Sonkaya aslen Karapınarlı olsa da yıllardır Konya'da yaşıyor. CHP'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Sonkaya'nın ailesinin, Karapınar'ın köklü ailelerinden biri olduğu da öğrenildi.

SEÇİCİ DAVRANDIK, SONKAYA KONYA'NIN SORUNLARINI BİLİYOR

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Yaman, adaylarının İsmail Sonkaya olduğunu belirtti. Seçici davrandıklarını dile getiren İl Başkanı Yaman, “Seçici davrandık. İsmail Beye bir teklif götürdük ve kendisi de teklifimizi kabul etti. Başvurusu tamam. Kendisi yüksek mimar. Konya'nın sıkıntılarını biliyor. Başka adayımız yok” dedi.

385541203-347255284800230-8763603124942344725-n-1.jpg

KONYA'NIN SIKINTILARINI DA ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ DE BİLİYORUM

CHP'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Sonkaya, Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Karapınar'ın köklü ailelerinden biri olduklarını kaydeden İsmail Sonkaya, “Dedem esnaflık yaptı. Bizi herkes bilir” dedi. 35 yıldır yüksek mimarlık yaptığını söyleyen Sonkaya, “Konya'da imar ve şehirciliğe katkı sağlamak adına önemli çalışmalar yürüttüm. Ekonomisi tarıma dayalı Konya'da geçim sıkıntısı olan vatandaşımıza hizmet götürmeyi amaçlıyoruz. Konya, göç alan bir şehir. Bu nedenle imar, şehircilik ve kentsel dönüşüm alanlarında bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bu sorunları inşallah bilgim, tecrübem ile çözmenin gayretini vereceğim” dedi.

7 BİN 500 TL EMEKLİ MAAŞI ALAN HALKTAN BİRİYİM

“Benim için parti önemli değil. Ben, sevgi ve saygıdan yanayım. Hoşgörüden yanayım. Her kesimden sevdiğim, saydığım arkadaşlarım, dostum var. Ötekileştirmemek gerekir insanları”diyen CHP'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Sonkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benim farklı partilerde görevde bulunmuş akrabalarım, arkadaşlarım, dostlarım var. İnançlı ve imanlı biriyim. Kimseyi kırmaya gerek yok. Konya'da işimizin zor olduğunu biliyoruz. Konya, en zor değişecek illerin başında geliyor. Konya'da sıkılmadık el, girilmedik ev bırakmayacağız. Gönüllere gireceğim. Konya'nın 31 ilçesi var. Her tarafa gideceğiz. Bu şehir için verilmiş ama tutulamamış sözler var. İsrafı bitireceğim. Suyu bile tasarruflu kullanacağım. Karapınarlıyım. Obruk oluyor ilçede. Bir damla suyun kıymetini bile biliyorum. Bir beklentim yok benim siyasetten. 7 bin 500 lira emekli maaşı alıyorum. Halkın içinde olan bir adayım. Eğriye eğri doğruya doğru diyeceğim. Doğru işleri alkışlayacağım, yanlış işleri eleştireceğim. Benim ilkem dürüstlük, yalanla işim olmaz. Yapamayacağım işleri taahhüt etmem.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum