CHP'nin başörtüsüyle mücadele eylem planı

CHP'nin başörtüsüyle mücadele eylem planı

Öznesi CHP olan çok tartışmalı günlere gebe Türkiye... Bu hafta başörtüsü tartışması adaylık ve sandık tartışmalarının önüne geçebilir.

"AK Parti'den iki vekil; Sevde Beyazıt Kaçar ve Gülay Samancı, çarşamba gününden itibaren TBMM'ye başörtüsü ile gelecekler. Bu iki isme başkaları da katılabilir." bilgisini paylaşan Bugün'den Adem Yavuz Arslan, bu gelişme ile ilgili CHP kulislerinden dikkat çeken bilgiler paylaştı.

CHP çevrelerindeki havaya göre Kılıçdaroğlu'nun da 'Meclis'te başörtüsüne tepki verilmesi gerektiğini' düşündüğünü belirten Arslan, CHP'nin özellikle ulusalcı vekillerinin günlerdir bu konuyla meşgul olduğuna dikkat çekerek, "Hatta grup başkan vekillerine 'karşı protesto' olarak 'şapka giyelim' önerisi bile yapıldı. Ardından da 'rahatsızlık' Cemil Çiçek'e iletildi." dedi.

Kulislere göre Muharrem İnce'nin başörtülü vekile karşı 'tarihi bir konuşma' hazırlığında olduğunu kaydeden Arslan, yine kulislere göre CHP içinde Meclis kürsüsünün işgali ve oturumları kilitleme gibi çeşitli senaryolar üzerinde çalışıldığını da aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.