Chp'li Yavuz: Operasyon Ak Parti’nin Kendi Devletini Kurma Aşamalarından Biri

Chp'li Yavuz: Operasyon Ak Parti’nin Kendi Devletini Kurma Aşamalarından Biri

CHP Bitlis İl Başkanı Çetin Yavuz, 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili gözaltına alınan polislerle ilgili olarak, olayın hukuksuz bir tutum olduğunu, yapılan operasyonun AK Parti’nin kendi devletini kurma aşamalarından biri olduğunu savundu....

CHP Bitlis İl Başkanı Çetin Yavuz, 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili gözaltına alınan polislerle ilgili olarak, olayın hukuksuz bir tutum olduğunu, yapılan operasyonun AK Parti’nin kendi devletini kurma aşamalarından biri olduğunu savundu.

Hukukun bir gün herkese lazım olacağının unutulmaması gerektiğini söyleyen Çetin Yavuz, AKP’nin yapılan operasyonla başkalarının pararel devletini kurmaya çalıştığını öne sürdü. Yapılan operasyonu hukuksuz bir tutum olarak niteleye Yavuz şöyle konuştu: "Hukuksuz bir tutumdur. Bu devletin öç almasıdır. Tabi devlette öç alma olmaz. Devlet hukuk devleti olmalıdır. Hukukta bir gün herkese lazım olur. Yapılan bu operasyonda tamamen AKP’nin kendi devletini kurma aşamalarından biridir. AKP hukuk tanımazlığını burada da bir kez daha gösterdi. AKP aslında yaptığı bu operasyonla birilerinin paralel devletini kuruyor. Dolayısıyla bu tutumlarını kınıyoruz. Bu tutumlarından vazgeçmeleri gerektiğini savunuyoruz. Hukukun ve devletin geleceği için doğru bir tutum değildir. Çünkü hukuk bir gün hepimize lazım olacak. Hukuk hiç kimsenin menfaatine değildir."

"OPERASYON AKP’NİN KENDİ DEVLETİNİ KURMA AŞAMALARINDAN BİRİSİDİR"

Yapılan operasyonun AKP’nin kendi devletini kurma aşamalarından biri olduğunu öne süren Yavuz, "Burada insan hak ve hürriyetlerini gözetleri gerekiyor. Kaldı ki bu polisler amirlerinin emirleri doğrultusunda hareket etmiş ve görevi neyi gerektiriyorsa görevinin bilincinde davranmışlardır. Bu nedenle bu polisler gözaltına alınırken, bunların aileleri, anne ve babalarının düşeceği durum göz önüne alınmamıştır. Buda ne denli bir hukuksuz tutumla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. AKP’nin kendi devletini kurma aşamalarından birisidir. Buda rahatsızlık verici, bu da gelecekte Türkiye’yi kaosa sürükleyecek bir tutumdur. Derhal bundan vazgeçilmelidir." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.