Chp'li Vekiller, Sincan Cezaevi’nde Alan Ve Balbay'la Görüştü

Chp'li Vekiller, Sincan Cezaevi’nde Alan Ve Balbay'la Görüştü

CHP milletvekilleri, Sincan F Tipi Cezaevi’nde yatan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ı ziyaret ederek, yaklaşık 3 saat görüştü.

CHP milletvekilleri, Sincan F Tipi Cezaevi’nde yatan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ı ziyaret ederek, yaklaşık 3 saat görüştü.

CHP Grup Başvekili Engin Altay başkanlığında Candan Yüceer, Tanju Özcan, Osman Aydın, Rıza Yalçınkaya, Selahattin Karamehmetoğlu, Refik Eryılmaz, Celal Dinçer, Sakine Öz, Ali Rıza Öztürk, Orhan Düzgün, Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk'ten oluşan CHP heyeti, Sincan F Tipi Cezaevi’nde kalan Balbay ve Alan'ı ziyaret etti.

Görüşmenin ardından çıkışta vekiller adına konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, milletvekillerini cezaevinde ziyaret ettiklerini söylemekten bile utanç duyduğunu söyleyip, milletvekillerinin tutuklu olmasının demokrasilerde kabul edilemez bir durum olduğunu dile getirdi.
Balbay ve Alan’ın gayet moralli, umutlu ve rahat olduğunu aktaran Altay, "Kendilerini iyi görmekten mutluyuz ama bu tablo Türkiye'ye yakışan bir tablo değil. Özellikle dün Yargıtay'da sonuçlanan Balyoz davası bir kez daha gösterdi ki siyasi davaların sonuçları da siyasi neticeleniyor. Bu bakımdan hiçbir hukuku normu ile izah edilemeyecek şekilde burada bu milletvekillerimiz gerek Ergenekon'dan gerek Balyoz davasından gerek 28 Şubat davasından yargılanan, içeride tutulan herkes rehine olarak içerde tutuluyor." dedi.

"ALAN, MİLLETVEKİLLİĞİ İLE MEŞGUL DEĞİL"

MHP milletvekili Engin Alan'ın Yargıtay'ın kararına ilişkin yorumunun ne olduğunun sorulması üzerine CHP'li Altay, Alan'ın milletvekilliğiyle meşgul olmadığını belirterek, Alan’ın "Ben annemden milletvekili olarak doğmadım. Ama annemden doğduğumda vatanseverdim hala vatanseverim" anlayışı içerisinde olduğunu anlattı ve tek amacının Türk halkına hizmet etmek olduğunu vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ergenekon ve Balyoz davalarının siyasi intikam projesi olduğunu da öne sürdü. Bu davalarda verilen kararların kamu vicdanında yer bulmadığını, halkı tatmin etmediğini savunan Altay, "Kamu vicdanında karşılığı olmayan mahkeme kararları meşru olamaz. O bakımdan gerek dünkü Yargıtay kararlarını gerek daha önceki Ergenekon kararlarını hukuken de vicdanen de meşru saymıyoruz. Hukukun evrensel normlarına da tamamen aykırı buluyoruz." yorumunda bulundu.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.