Chp'li Tekin: Özgürlük Mücadelesi İçin Her Yerde Eylemler Olacaktır

Chp'li Tekin: Özgürlük Mücadelesi İçin Her Yerde Eylemler Olacaktır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Gezi olayları ve Silivri olaylarını hatırlatarak, özgürlük mücadelesi için her yerde eylem olacağını savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Gezi olayları ve Silivri olaylarını hatırlatarak, özgürlük mücadelesi için her yerde eylem olacağını savundu. "Bunu kafanıza yazın” ifadesini kullanan Tekin, "Ne zaman ki ceberut tavırdan ve insanlara zulümden vazgeçilir, işte o zaman bu ülkede demokrasi olur." dedi.

Parti genel merkezinde basın açıklaması yapan Gürsel Tekin, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bugünkü parti MYK’sında 5 -6 ana başlığın ele alındığını kaydeden Tekin, Ergenekon davasını da değerlendirdi. “Gerçek hukuk işleseydi de siyaset hukuk alanına geçmeseydi” diyen Tekin, bir yerde siyasetin hukuk alanına girmesi halinde hukukun askıya alındığını belirtti. Bugün AK Parti yetkililerinin alınan kararın meşru olmadığı ile ilgili sözlerine cevap verdiğini hatırlatan Tekin, bir hukuki sürecin başsavcısı bir başbakan ise orada ne kadar masum kararlar alınırsa alınsın tartışmalı olacağını dile getirdi. Tekin, “Keşke bütün bu süreç sağlıklı işleseydi de kamuoyunun da, bizlerin de, yurttaşların da hukuka itibarı olmuş olurdu. Ne yazık ki hukuk burada itibar kaybetmiştir.” şeklinde konuştu.

Gezi olayları ve Silivri olaylarına değinen Tekin, bu ülkede özgürlük mücadelesi için her yerde eylem olacağını savundu. "Bunu kafanıza yazın” ifadesini kullanan Tekin, "ne zaman ki ceberut tavırdan ve insanlara zulümden vazgeçilir işte o zaman bu ülkede demokrasi olacağını" belirtti. ‘Hayır ben istediğimi yaparım, kimse bana müdahale edemez’ tavrının kabul edilemez olduğunu aktaran Tekin, üniversitelerde ve statlarda yaşanması ihtimal taşkınlıklara da değinerek, hükümetin tutumunu eleştirdi. Hükümetten özel bir ricası olduğunu kaydeden Tekin, demokrasi ve özgürlüğün denenmesini isteyerek, hem onların hem de kendilerinin rahatlayacağını bildirdi.

"HABERAL 1 EKİM'DE YEMİN EDECEK"

Ergenekon davasında tahliye edilen CHP Milletvekili Mehmet Haberal’in ne zaman yemin edeceğine ilişkin bir soru üzerine Tekin, TBMM’nin olağanüstü toplantıya çağrılmayacağını, 1 Ekim'de Parlamento açıldığında yemin edeceğini söyledi. Tekin, diğer tutuklu milletvekilleri de kastederek, onların da en yakın zamanda Meclis'te yemin etmesi temennisinde bulundu.

"CHP'DE BİNLERCE ADAY VAR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığının söz konusu olup olmadığına ise Tekin, CHP’de adayın çok olduğunu belirterek, binlerce adayın olduğunu ifade etti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.