Chp’li Tanrıkulu: O Savcıyla Her Ortamda Hesaplaşacağız

Chp’li Tanrıkulu: O Savcıyla Her Ortamda Hesaplaşacağız

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili açılan soruşturmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun örgüt kurmakla suçlanmasına tepki gösterdi. Tanrıkulu, “Soruşturmayı...

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili açılan soruşturmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun örgüt kurmakla suçlanmasına tepki gösterdi. Tanrıkulu, “Soruşturmayı başlatan savcı aynı zamanda Beşiktaş Çarşı iddianamesini yazan savcı olduğu anlaşılıyor. O savcıyla da her ortamda hesaplaşacağız. Şuanda bir fezlekenin hazırlandığı düşünülüyor. Öyle bir fezleke hazırlanmış. Dolayısıyla bu fezleke meclise gelecek.” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleşen bayramlaşma törenine genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Ercan Karakaş, Parti Meclisi üyeleri Elif Uzunşimşek, Tuncay Özkan, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, milletvekilleri Mahmut Tanal, İhsan Özkes, Melda Onur, Haluk Eyidoğan ve Mustafa Sarıgül katıldı. Bayramlaşma, Levent’teki İl Başkanlığı’nda yapıldı. Partililerin bayramını kutlayan İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, IŞİD sorunuyla ilgili iktidar partisini eleştirdi. Salıcı, “Türkiye’nin sadece seyrettiği bir insanlık dramı var. Her gün IŞID Kobani’ye girdi mi girmedi mi diye haberlerin yapıldığı bir dönemde yaşıyoruz.” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da bugün bir gazetedeki Gezi Parkı iddianamesini konu alan haberle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Haberde, Gezi Parkı iddianamesini hazırlayan savcının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve oyuncu Mehmet Ali Bora’nın da aralarında bulunduğu bazı parti yöneticisi ve oyuncuları örgüt üyeliğiyle suçladığı iddia ediliyor. Gezi Parkı direnişine destek verdiklerini ifade eden Tanrıkulu, “Öncelikle şunu ifade edeyim, soruşturmayı başlatan savcı aynı zamanda Beşiktaş Çarşı iddianamesini yazan savcı olduğu anlaşılıyor. Tabi ki genel başkanımız, partililerimiz ve bizler Gezi direnişinin ilk gününde Kadıköy’deki mitingimizi iptal ederek Taksim Meydanı’na geldik. Binlerce partilimizle birlikte geldik. Bir tek parti flaması açmadık. Taksim’i yeniden gelişimizle birlikte Taksimlilere, İstanbullulara açtık. Genel başkanımız bunun öncülüğünü yapmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi bunun öncülüğünü yapmıştır. Ama biz parti kimliği ile bunu yapmadık. Yurttaş kimliği ile yaptık ve yurttaş kimliğiyle kente sahip çıktık, kentlerin halklarına sahip çıktık. Örgütlenme hakkına, çevre hakkına, ifade özgürlüğüne sahip çıktık.” diye konuştu.

‘CHP’NİN BİR MİLYON ÜYESİNE DAVA AÇSIN’

İddianame hazırlayan savcıya seslenen Tanrıkulu, şöyle devam etti: “Eğer Türkiye’de çevre, kent, ifade ve örgütlenme özgürlüğüne, yaşam hakkına, işkence yasağına sahip çıkmak suçsa, örgüt üyeliği suçuysa, sadece genel başkanımız değil Cumhuriyet Halk Partisi’nin her üyesi, bir milyon üyesi, 11 milyon seçmeni, bu suçu işlemiştir. 11 milyon üyesiyle, genel başkanıyla da Cumhuriyet Halk Partisi bu örgütün üyesidir. Benim bu savcıya tavsiyem, sadece genel başkanımıza değil bütün örgütümüze 1 milyon üyemize ve bize oy veren 11 milyon seçmene de bu davaya açmasıdır. Onunla her koşulda ve her yerde de hesaplaşmaya hazırız. Bu anlayış Türkiye’de hukuk devletine 17, 25 Aralık’ta darbe yaptı. Şimdi de siyasi partilere, siyasi partilerin demokrasisine ve demokrasiye sahip çıkan liderliklere darbe yapma düşüncesindedirler. Biz buna her koşulda sahip çıkacağız ve hesaplaşacağız. O savcıyla da her ortamda hesaplaşacağız. Şuanda bir fezlekenin hazırlandığı düşünülüyor. Öyle bir fezleke hazırlanmış. Dolayısıyla bu fezleke meclise gelecek. Kuşkusuz genel başkanımızın ve bizlerin dokunulmazlığı var. Ama biz bu dokunulmazlık zırhının arkasına sığınmak istemiyoruz. Genel kurul bizim dokunulmazlığı kaldırsın. Her türlü ortamda hesap veren değil hesap soracak bir yargılama istiyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.