Chp'li Tanrıkulu: Hsyk, Yargıçlara Vatan Haini Diyen Erdoğan'a Ses Çıkarmalı

Chp'li Tanrıkulu: Hsyk, Yargıçlara Vatan Haini Diyen Erdoğan'a Ses Çıkarmalı

CHP, Pazar günü Gezi Parkı’nda açıklama yapmak isteyen parti üyelerine, polisin müdahale etmesiyle ilgili suç duyurusunda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HSYK üyelerine seslenerek Galataport ile ilgili durdurma kararı...

CHP, Pazar günü Gezi Parkı’nda açıklama yapmak isteyen parti üyelerine, polisin müdahale etmesiyle ilgili suç duyurusunda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HSYK üyelerine seslenerek Galataport ile ilgili durdurma kararı veren Danıştay üyelerine vatan haini dediği gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ses çıkarmalarını istedi.

Pazar günü Gezi Parkı’nda açıklama yapmak isteyen CHP’lilere polis tarafından müdahale edilmişti. Bu müdahale sırasında yaralanan iki partili polisler hakkında şikayetçi oldu. Suç duyurusu için CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da bir grup partili ile adliyeye geldi. Grup suç duyurusu öncesinde adliye önünde açıklama yaptı. Avukat Sera Kadıgil, “Pazar günü basın açıklaması yapmak üzere Taksim’de toplanıp polis tarafından saldırıya uğrayan arkadaşlarımız adına saldırgan polislerden şikayetçi olmaya geldik.” dedi. Kadıgil, “Polis arkadaşlar herhalde kafaları karışmış ‘muhalif muhalif ortalarda dolaşmayın aman işten atılmayın’ diye sizi korumaya çalışmış olabilirler. Sağolsunlar ancak CHP gençliği hükümetin himayesine mecbur da değildir muhtaç da değildir.” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Salıcı, Gezi Parkı’nda yapılmak istenen açıklamanın amacını anlattı. Salıcı, “Türkiye’nin de içinde bulunduğu insan hakları ihlallerini masaya yatıracaklardı. Onun için Pazar günü öğleden önce Gezi Parkı önünde açıklama yapmak istediler. Polis, Türkiye’deki insan hakları ihlallerini teorik olarak tartışma ihtiyacı duymadı pratik olarak uyguladı. Dolayısıyla 7 tane

uluslararası gençlik örgütü temsilcisi Türkiye’de nelerin yaşandığını orada bizzat baskıya ve polis şiddetine maruz kalarak görmüş oldu.” şeklinde konuştu. Salıcı, Türkiye’nin hırsızlık yapanın serbest kaldığı ‘hırsız var’ diyenin içeri atıldığı bir ülkeye dönüştüğünü savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu ise polis müdahalesiyle ilgili fotoğraflar göstererek yakın mesafeden gaz sıkıldığını ve tekme atıldığını anlattı. Polislere seslendiğini kaydeden Tanrıkulu, “Yarın bir gün ceza alacaksınız. Hiçbir tane siyasetçi yanınızda durmayacak. Evinize gidemeyeceksiniz, işten atılacaksınız. Bunun onlarca örneği var. Bu nedenle içişleri bakanlığının, emniyet müdürünün size dayattığı kanunsuz emri yerine getirmeyin. Yani böyle gaz sıkmayın, tekme atmayın, insanların barışçıl gösterilerine izin verin. Yoksa bir gün döner sizin başınızı keser.” diye konuştu.

Meclise gönderilen ‘iç güvenlik paketine’ de değinen Tanrıkulu, “Halkından, özgürlüklerden, demokrasiden korkan iktidar, ancak böyle otoriter bir yasayı Meclis’e sevk eder ve yasalaştırmaya çalışır. Bugün yapmak istedikleri odur.” dedi.

“Hangi valiye yetki vereceksiniz gözaltı için 48 saat? Hangi valiye yakalama yetkisi vereceksiniz hakim ve savcı kararı olmadan?” diye soran Tanrıkulu, “Edirne valisine mi vereceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yasalar ne kadar kötü olursa olsun eğer adil bir sultanın elindeyse oradan güzel bir netice doğar. Yasalar ne kadar iyi olursa olsun eğer zalim bir sultanın elindeyse oradan zulüm doğar.” şeklindeki ifadelerine atıfta bulunan Tanrıkulu, “Dün kendisini tarif eden, Hz. Ömer’in sözleriyle kendisini tarif eden zalim sultana sesleniyorum, bir gün sana da hukuk lazım olacak. Bin odalı sarayda da olsan bir gün sana da lazım olacak bunu unutma.” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın Galataport ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı veren Danıştay üyelerini vatan hainliği ile suçladığını kaydeden Tanrıkulu, “Bunu Meclis’te de söylemiştim burada da söylüyorum, vatan hainliği alçakların sığınacağı son kaledir.” dedi.

Yeni seçilen HSYK üyelerine seslenen Tanrıkulu, “Eğer yargıçlara ve yargıya vatan haini diyorsan o zaman tümünü kaldıralım. Cumhurbaşkanılığı mahkemeleri kurulsun. Sana bağlı savcılar hakimler olsun. Yargının bu düzenine vatan hainliği diyemez. O nedenle yeni seçilen HSYK üyelerine sesleniyorum, eğer gerçekten bağımsız ve tarafsızsanız Cumhurbaşkanı'nın, zalim sultanın bu pervasızlığına sizin de ses çıkarmanız gerekiyor.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup adliyeye girerek şikayet dilekçesini savcılığa verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.