Chp'li Tanrıkulu Başbakan'a Kesilen Ağaçları Sordu

Chp'li Tanrıkulu Başbakan'a Kesilen Ağaçları Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 3. köprü ve bağlantı yolları nedeniyle yüzbinlerce ağacın kesildiğini iddia ederek, “Kesilen bu yüz binlerce ağaç tekrar dikilecek midir?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 3. köprü ve bağlantı yolları nedeniyle yüzbinlerce ağacın kesildiğini iddia ederek, “Kesilen bu yüz binlerce ağaç tekrar dikilecek midir?” diye sordu. Tanrıkulu, ayrıca 3. köprünün isminin değişip değişmeyeceğini de sordu.

CHP’li Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Tanrıkulu’nun önergesinde, “3. köprü, projede belirtilen güzergahın dışında yanlış bir yere yapılmış olup Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’nın imzasıyla o bölgedeki tüm imar planları iptal edilmiştir. 3. boğaz köprüsünün projede belirtilen yerin dışında yanlış bir noktada yapılmaya başlandığı ortaya çıkmış ve köprüyle ilgili tüm imar planları Sayın Binali Yıldırım’ın imzasıyla iptal edilmiştir. Köprü ve bağlantı yolları nedeniyle kesilen yüz binlerce ağacın da yok yere katledildiği anlaşılmıştır. Bakanlığın şok kararı, Büyükşehir Belediyesi ile 15 ilçe belediyesine resmen bildirilmiştir.” denildi.

Tanrıkulu’nun Başbakan Erdoğan’a yönelttiği sorular şöyle:

“1. Temeli geçtiğimiz aylarda atılan ve ismi tartışma konusu olmaya devam eden 3. boğaz köprüsünün proje çalışmaları hangi firma tarafından yürütülmektedir?
2. 3. boğaz köprüsü ile ilgili olarak fizibilite çalışması yapılmamış mıdır? Eğer fizibilite çalışması yapıldıysa bu çalışmanın kapsamları gereği piyasa, kuruluş yeri, mali, teknolojik ve hukuki incelemeler yeterli ölçüde yapılmış mıdır?
3. Köprü ve bağlantı yolları nedeniyle kesilen yüz binlerce ağaç tekrar dikilecek midir?
4. Köprü ve bağlantı yolları nedeniyle bozulan çevre dokusunun iyileştirilmesi için çalışmalar yapılacak mıdır?
5. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 3. Köprü Projesi daha önce detaylı olarak incelenmemiş midir?
6. Konuyla ilgili olarak sorumlular hakkında yasal inceleme yapılmış mıdır?
7. 3. Köprü Projesi’nde olduğu gibi çevreye zarar veren başka projeler var mıdır? Bu projelerin devlete maliyeti nedir?
8. 3. köprünün ismi değiştirilecek midir?”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.