Chp'li Tanrıkulu Başbakan Erdoğan'a Yabancı İsimleri Sordu

Chp'li Tanrıkulu Başbakan Erdoğan'a Yabancı İsimleri Sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemi ile soru önergesi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemi ile soru önergesi verdi. Tanrıkulu önergede, "2002-2013 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'de işletme, şirket, alışveriş merkezleri ile konut alanlarının kaç tanesi yabancı isim ve unvanlarla tescil edilerek faaliyete geçmiştir?" diye sordu.

Tanrıkulu, önergesinde Başbakan Erdoğan'a 3 Ağustos 2013 tarihinde İstanbul'da Arenamega adlı gösteri ve sanat merkezinin açılış töreninde yaptığı konuşmaya atıfta bulundu. Başbakan Erdoğan'ın, Arenamega'nın açılışında yaptığı konuşmada "Bir büyük esere isim koyarken başka dillere ihtiyaç duymadan kendi dilimizi yansıtacak bir anlayışı sürdürmemiz lazım. Bugün açılışını yaptığımız eserine ismiyle müsemma olsun Arenamega yerine daha bizden bir isim düşünülmesini de sizlerin takdirine sunuyorum." ifadelerini kullandığını belirten Tanrıkulu, 2002-2013 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'de işletme, şirket, alışveriş merkezleri ile konut alanlarının kaç tanesinin yabancı isim ve unvanlarla tescil edilerek faaliyete geçtiğini sordu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.