Chp’li Tanal: Üsküdar’daki Çökme, Basiretsizliğin Sonucu

Chp’li Tanal: Üsküdar’daki Çökme, Basiretsizliğin Sonucu

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Üsküdar Belediyesi’nin çok amaçlı yeni bina inşaatında istinat duvarının çökmesinin, basiretsizliğin sonucu olduğunu söyledi. Tanal, yetkilileri önlem almamakla suçladı. İstinat duvarı çöken Üsküdar...

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Üsküdar Belediyesi’nin çok amaçlı yeni bina inşaatında istinat duvarının çökmesinin, basiretsizliğin sonucu olduğunu söyledi. Tanal, yetkilileri önlem almamakla suçladı.

İstinat duvarı çöken Üsküdar Belediyesi’nin yeni bina inşaatına gelen Mahmut Tanal, burada evleri yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıp boşaltılan vatandaşlarla görüştü. Mağdurlara, “Geçmiş olsun!” diyen Tanal, “Tabi basiretli bir idarecinin alması gereken tedbirler burada alınmadığı için bu hadise, göçük meydana gelmiştir.” dedi. Tanal, toprağı tutan beton kazıkların ise istenen standartta olmadığını ifade etti.

Tanal, “Kazıklara baktığınızda bu kazıklar yeni yapılan kazık değil. 3-4 sen önce yapılan tabiatla doğayla baş başa bırakılmış iç içe bırakılmış bir alan. Dikkat ederseniz burada yükün en fazla bindi o orta alandır. Orada inceleme yaptığımızda oradaki demir filizlerinin bağlantı yerlerinin orada olmaması lazım. Orada kullanılan demir ve filizler de normal standartlara uygun değil.” şeklinde konuştu.

‘BELEDİYE TEDBİR ALMAMIŞ’

Belediyeyi bugüne kadar burada tedbir alamamakla suçlayan Tanal, “Vatandaşlarla görüştüğümüzde buranın risk oluşturduğuna ilişkin herhangi bir yazılı tebligat yapılmamış. Ancak bugünkü yıkımdan sonra halkın binaları boşaltmaları talep edilmiş. Halk, şu anda binaları boşaltmış sokakta bekliyor. Yemeğini soran yok, tuvaletini nerede yapacaksın soran yok, medeni ihtiyaçlarını soran yok, ama şu söyleniyor gereken tedbirleri aldık.” diye konuştu. Tanal, “Gereken tedbirleri almak demek, bu şekildeki bir çöküntünün olmaması için gereken tedbirin alınması anlamına gelir. Eğer bir yerde çökme meydana gelmişse orada tedbir alınmamış anlamına gelir.” ifadesini kullandı.

Tanal şöyle konuştu: “Dikkat derseniz Türkiye’de tüm belediyeler belediye binasını yapıyor. Belediye binasını yapılıp halkının mülkiyet hakkının ihlal edildiği çöküntünün olduğu tek örnek varsa beceriksiz Üsküdar Belediyesidir. İnşallah ileride daha kötü kazalarla karşı karşıya kalmayız. Bu olayın takipçisi olacağız. Mağdur halkımız yanında olacağız. Belediye gerekli barınma imkanını sağlamazsa Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşımıza barınma hakkı sağlayacağız. ”

Vatandaşın can ve mal güvenliği tedbirin alınmadığını ifade eden Tanal, “Vatandaşımız şu aşamada yetkililerden can ve mal güvenliği tedbiri için sokakta oturmuş çare bekliyor. Ama yetkililerin hiç birini orada bulamıyoruz.” dedi.

CHP İstanbul Meclis Üyesi Nezih Küçükerdem ise, “Yıkımın tek sebebi, beceriksizlik, bilgisizlik ve hırsızlıktır. Ya bunların üçü birden olmuştur. Ya da üçünden biri olmuştur. Başka hiçbir anlamı yoktur.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.