Chp’li Tanal: Polis Eşi, Haksızlıkların Bedelini Hayatıyla Ödedi

Chp’li Tanal: Polis Eşi, Haksızlıkların Bedelini Hayatıyla Ödedi

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, polis eşi Ayşegül Öztürk’ün cenazesine katıldı. Tanal, “Türk Ceza Kanunu 99. maddesi uyarınca çocuk düşürmeye bağlı olarak annenin hayatını kaybetmesi, olası kast nedeniyle ağırlaştırılmış olan...

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, polis eşi Ayşegül Öztürk’ün cenazesine katıldı. Tanal, “Türk Ceza Kanunu 99. maddesi uyarınca çocuk düşürmeye bağlı olarak annenin hayatını kaybetmesi, olası kast nedeniyle ağırlaştırılmış olan bir suçtur. Cumhuriyet savcılıkları bunu araştırarak hak edenlerin cezası verilmeli.” dedi.

İstanbul eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Öztürk’ün eşi Ayşegül Öztürk’ün cenazesine katılan CHP Milletvekili Mahmut Tanal, söylemlerle kalmayıp konunun takipçisi olacaklarını belirtti. Tanal, “Ölümün arkasındaki perdeyi araladığımız zaman ölümü yaratan asıl unsurlar, asıl sebep, ölümü gerçekleştiren illiyet bağı hukuksal anlamda yapılan haksızlıklar ve zulümler ve işte karşımızda tabutu görüyoruz. O dönemde gözaltı süreleri, uluslararası sözleşmelerin, anayasamızın, Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun aradığı koşullarda insanlar soruşturulmuş olsaydı bugün bu tabutta bu kardeşimizi görmemiş olacaktık. Netice itibariyle eşi haksız bir şekilde zindanlara atıldığında hamile haliyle emniyetin önünde ne kadar didindiğini ve o stresli ortamın yarattığı sebepler, adliye önünde gece gündüz beklemeleri netice itibariyle hem çocuğunu kaybetti ve zehirlemeden dolayı o haksızlıkların bedelini hayatıyla ödedi. Hakkın rahmetine kavuştu. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına dostlarına sabırlar diliyorum. Bunu böyle demekle yetinmeyeceğiz. Bunun sorumlusu ve hesap vermesi gereken kişiler var. Türk Ceza Kanunu 99’uncu maddesi uyarınca çocuk düşürmeye bağlı olarak annenin hayatını kaybetmesi, olası kast nedeniyle ağırlaştırılmış olan bir suçtur. O anlamda cumhuriyet başsavcılıklarının, hastaneden itibaren bu olayın gerçekleşmesine neden olan olası kast, illiyet bağı ve bu eylemlerin hepsi araştırılarak sanıkların bulunmasını ve adaletin önüne çıkarılmasını, hak edilen cezalar verilirse bu acılarımızı ancak dindirtebilirler.” diye konuştu.

‘MEŞRU DAİRE İÇİNDE HAKKIMIZI HUKUKUMUZU ARAYACAĞIZ’

AK Parti’den istifa eden Milletvekili Muhammet Çimen de, cenazeye katılanlar arasındaydı. Kanunsuzluk yapanların masumlara sebep olduğunu ifade eden Çimen, “Memlekete her türlü kanunsuzluk ve hukuksuzluğu yapanlar ve bunlara destek olan insanların da bir kez daha masumlara sebep olduklarını, hatta doğmamış çocuğun bile hakkını gasp ettiklerini görmüş olduk. Bu insanlar ilelebet buralarda kalacaklarını zannediyorlar ama bu fani dünyada ne canları ne vakitleri ne de servetleri buna yeter. Bugün olmasa yarın elbette gidecekler. Ve bunların hepsinin hukuk önünde hesabı sorulacaktır. Bir tarafta asgari bir maaşla geçinmeye çalışan masum bir anne, masum bir çocuk onların da masum babaları. Öbür tarafta villalarda köşklerde semirenler elbet bunun hesabı bu dünyada hukuk önünde sorulacaktır. Allah önünde de bu insanlar hesaba çekilecektir. Müsterih olun. Vefat eden kardeşimize ve çocuğuna Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Ailesine eşine dostuna Allah sabır versin. Biz onlar gibi kanunsuzluk, hukuksuzluk yapmayacağız. Meşru daire içinde hakkımızı hukukumuzu arayacağız. Ve bunlar göreceksiniz bir gün rezil olacaklar. Ve kaçtıklarına da hepiniz şahit olacaksınız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.