Chp’li Tamaylıgil: Savaş İstemiyoruz, Savaşı Lanetliyoruz

Chp’li Tamaylıgil: Savaş İstemiyoruz, Savaşı Lanetliyoruz

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Suriye ve dış politikayı eleştirerek, “Ne oldu Ortadoğu ateşe döndü, küçücük çocuklar hayatını kaybetti.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Suriye ve dış politikayı eleştirerek, “Ne oldu Ortadoğu ateşe döndü, küçücük çocuklar hayatını kaybetti. Bugün dökülen gözyaşları vicdanın itfaiyesi olarak çağırılıyor. Ve bir gerçektir ki hiçbir gözyaşı hataları soldurmaz. Vicdanın içindeki yangını söndürmez ama dünya ve evrensel vicdan, bu coğrafyada yaşanan ve sadece geleceğin güç kazanımı için yaratılan bu yangına hep beraber dur diyebilmelidir.” dedi.

İzmir’de Karşıyaka Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi’nde 2 bin 500 metrekare alan üzerine yaptırılan Milli Mücadele Parkı ve Müzesi, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil’in de katıldığı törenle açıldı. Törende konuşan Tamaylıgil, şunları ifade etti: “Biliyorsunuz bizim ülkemizin bir dış politikası mimarı var. Stratejik derinlik dendi, bu derinlikte buğuldu bu ülkedeki pek çok tercih. Şimdi de savaş çağrıları içerisinde yetkisini aşan yaklaşımlar ortaya koyuyor. Biz savaş istemiyoruz, savaşı lanetliyoruz, barış kardeşlik istiyoruz bu coğrafya insanlar ölmesin istiyoruz. Barış için girilen Irak’ta 1,5 milyon Müslüman öldü. Barış için yaşamak lazım, demokrasi lazım, insan hakları ve özgürlük lazım. Biz bunları sağlayalım ki bu bölgede kardeşlik, umut gelsin. Suçlu olan cezasını çeksin ama savaşla değil. Savaş insanoğlunu yok eder. İnsanlığın en acı yaşattığı sonuç savaştır.” şeklinde sürdürdü. İzlenen dış politika nedeniyle 2 pilotun esir olduğunu, bir gazetecinin Mısır’da tutuklu bulunduğunu, 1 polisin Somali’de katledildiğini ifade eden Genel Sekreter Tamaylıgil, “Bütün bunlar bu bölgede yaşanırken, biz kendi acılarımız ve kendi hatalarımızla çıkan bu sonuçla için ağlamayı beceremezken vicdanını sulayacak gözyaşlarıyla insanların karşısına çıkan yöneticilerle karşılaşıyoruz.”

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise Milli Mücadele Müzesi’nin Karşıyaka’ya çok yakıştığını belirterek, “Biz istedik ki Çanakkale Zaferi’nden bugünlere uzanan, o büyük destanın ne anlama geldiğini; o mücadelenin eseri olan Cumhuriyetimize neden sahip çıkmamız gerektiğini gelecek kuşaklar da bilsin, öğrensin. Başta, Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, büyük destanın, isimsiz yüz binlerce neferinin, bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni, bu eserle, bizler de çocuklarımıza, torunlarımıza miras bırakıyoruz. Böylesi anlamlı bir eser, en çok da Karşıyaka’ya yakışırdı.” dedi.

Konuşmaların ardından, Başkan Durak, Genel Sekreter Tamaylıgil ve davetliler, Milli Mücadele Parkı ve içindeki Açıkhava Müzesi'nin kurdelesini keserek, hizmete soktu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.