Chp’li Sarı’dan Babacan’a: Ovp’yi 1 Ay Sonra Revize Mi Ettiniz?

Chp’li Sarı’dan Babacan’a: Ovp’yi 1 Ay Sonra Revize Mi Ettiniz?

CHP Milletvekili Müslüm Sarı, 8 Ekim'de açıklanan Orta Vadeli Program (OVP)’de GSMH’nın 971 milyar olacağı öngörülürken bu gün yapılan açıklamada ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun GSYH yı 1,3 milyar dolar olacağını tahmin ettiğine...

CHP Milletvekili Müslüm Sarı, 8 Ekim'de açıklanan Orta Vadeli Program (OVP)’de GSMH’nın 971 milyar olacağı öngörülürken bu gün yapılan açıklamada ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun GSYH yı 1,3 milyar dolar olacağını tahmin ettiğine dikkat çekti. Sarı, “Türkiye ekonomisi 4 yıl boyunca yüzde 60 mı büyüyecek, nasıl bir hesap bu? Hesap doğru ise OVP’yi 1 ay sonra revize mi ettiniz? Aynı şekilde işsizlik oranı 9,1 şimdi diyorsunuz yüzde 7 civarında. Bir ayda ne değişti? Türkiye’nin ekonomisinde düşünmediğimiz bir şey mi oldu?” ifadelerini kullandı.

Sarı, 2015 yılı Bütçesi'nin görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki konuşmasında 8 Ekim 2014 tarihinde ilan edilen Orta Vadeli Program (OVP) ile bu gün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açıklamalar arasındaki çelişkiye dikkat çekti. Sarı, bu gün basın toplantısında Başbakan Davutoluğlu’nun açıklamalarını duyunca kulaklarına inanamadığını anlattı.

Bir hükümetin Başbakanın 8 Ekim 2014 tarihinde yayınladığı OVP’de, 2017’ye ilişkin Orta Vadeli Perspektifte GSMH 971 milyar olacağını öngörürken bu gün yapılan açıklamada ise GSYİH’nın 1,3 milyar dolar olacağını tahmin ettiğini ifade eden Sarı, “Bu yılı 800 milyar dolar ile kapattığınızı düşünelim. 4 yılında kabaca 500 milyar dolar artış yüzde 60’a denk gelmiyor. Türkiye ekonomisi 4 yıl boyunca yüzde 60 mı büyüyecek. Nasıl bir hesap bu hesap doğru ise OVP’yi 1 ay sonra revize mi ettiniz? Bir ay önce 971 şimdi diyorsunuz 1,3. Aynı şekilde işsizlik oranı işsizlik oranı 9,1 şimdi diyorsunuz yüzde 7 civarında işsizlik. Bir ayda ne değişti. Türkiye’nin ekonomisinde düşünmediğimiz bir şey mi oldu?” diye konuştu.

Basın toplantısında anlatılanları son derece hayali gördüğünü kaydeden Sarı, şöyle devam etti: “Bu günden gerçekleşmeyeceği kesin olan 2023 için oturup 4 yıllık hesap yapmışsınız ve hesapları buna göre yapmışsınız. Ben bu hesaplarının altında yatan nedenleri merak ediyorum? Burada ayakları yere basmayan hedefler manzumesi görüyorum.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.