Chp'li Loğoğlu: Sanık Yakınlarının Salona Alınmaması Hukuka Aykırı

Chp'li Loğoğlu: Sanık Yakınlarının Salona Alınmaması Hukuka Aykırı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Ergenekon davasında sanık yakınlarının duruşma salonuna alınmamasının hukuka ve insanlığa aykırı olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Ergenekon davasında sanık yakınlarının duruşma salonuna alınmamasının hukuka ve insanlığa aykırı olduğunu söyledi. Loğoğlu, "Hiçbir hukuk sisteminde bu tip bir yasak duymadık, görmedik." dedi.

        Faruk Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Loğoğlu, Türkiye’de hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan hakları konusunda ihlaller yaşandığını belirterek, "Bunun en acı örneği Silivri’de yaşanıyor." dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Silivri için 'toplama kampı' benzetmesi yaptığını hatırlatan Loğoğlu, "Toplama kampları bugün ziyaret edilen mekanlar haline geldi. İleride Silivri'de insanların ziyaret edeceği bir mekan haline gelir korkusu yaşıyoruz." diye konuştu.

        "GELİŞMELER BİZİ UMUTLU KILMIYOR"

        Ergenekon davasında bugün yapılacak karar duruşmasına işaret eden Loğoğlu, "Gelişmeler bizi umutlu kılmıyor." ifadesini kullandı.

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun, Ergenekon davası açıklamalarını yanlış ve hukuka aykırı olarak nitelendiren Loğoğlu, "Vali hangi yetki ile bu açıklamayı yapma gereğini kendisinde görmüştür?" diye sordu. Sanık yakınlarının duruşma salonuna alınmamasının hukuka ve insanlığa aykırı olduğunu savunan Loğoğlu, "Hiçbir hukuk sisteminde bu tip bir yasak duymadık, görmedik… Hakimler, savcılar sanık yakınlarından mı korkuyorlar?" ifadelerini kullandı. Loğoğlu, Ergenekon davasında ispatlanmış somut delillere dayalı iddialar bulunmadığını öne sürdü.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in Gezi Parkı eylemlerinin müebbetlik suç kapsamında olduğu yönündeki açıklamalarını anımsatan Loğoğlu, "Hükümet Ergenekon'dan sonra 'Gezikon' diye bir örgüt çıkarmak arayışında mıdır?" diye sordu.

        Loğoğlu, geçen hafta gündeme gelen soy kodu tartışmaları ile ilgili, "Soy kodu uygulaması ortadan kaldırılmalı." değerlendirmesinde bulundu.

        Loğoğlu bir gazetecinin, "Kürt Ulusal Konseyi’nde, Kürtlerin BM’de Filistin gibi statü isteyeceği belirtiliyor. Değerlendirmeniz nedir?" sorusuna karşılık, "Bu iddia için bağımsız Kürt devleti anlamına gelecek bir adım atmaları lazım. Bu adımı atmayız diyorlar." açıklamasını yaptı. Loğoğlu, bu nedenle iddiayı ciddiye almanın mümkün olmadığını dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.