Chp’li Loğoğlu: Genel Sekreter'e Hücumda Bulunulması Üslup Olarak Yanlış

Chp’li Loğoğlu: Genel Sekreter'e Hücumda Bulunulması Üslup Olarak Yanlış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu’na yönelik eleştirileri ile ilgili, "Hayret ediyorum, acımasız.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu’na yönelik eleştirileri ile ilgili, "Hayret ediyorum, acımasız bir şekilde üyesi olduğumuz bir kuruluşun Genel Sekreteri’ne bu şekilde hücumda bulunulmasını üslup olarak yanlış buluyorum. Esas yönünden ise Genel Sekreter’in doğru bir cümlesi var. İslam Konferansı üyelerinin örgütüdür, üyelerden biri örgütü toplantıya çağırabilir. Neden Türkiye çağırmıyor bu toplantıya sormak lazım?" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin Irak’a yapacağı gezi hakkında bilgilendirmede bulundu. Loğoğlu, "AKP’nin adı yapacağımız konuşmalarda, görüşmelerde, gündeme getireceğimiz noktaların hiçbir yerinde AKP’nin adı geçmiyor." diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından CHP’ye gönderilen uyarı yazısının doğru olduğunu söyleyen Loğoğlu, "Haklı bir uyarıdır. Tüm Dışişleri Bakanlıkları’nın asli görevidir. Bir ülkede sıkıntı varsa oraya gidecek vatandaşlar uyarılır.” dedi. Yazının ikinci kısmından ise, ‘Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak sizin güvenliğinizden sorumlu değiliz’ anlamı çıkartıldığını söyleyen Loğoğlu, “Ben bunu bir ayıp belgesi olarak Türk siyasi tarihinde yer alacak yazı olarak nitelendiriyorum. Buradan Dışişleri Bakanlığı’ndaki arkadaşlarımı tenzih ediyorum. Böyle bir yazı ancak ve ancak Davatoğlu’nun talimatı ile yazılmış olabilir, onun zihniyetini taşıyor olabilir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin görevi vatandaşlarının nerede olursa olsun can ve mallarını korumaktır. Benim gücüm yetmiyor demek aczin ifadesidir. Ben bunu yakıştramıyorum." şeklinde konuştu.

Irak’ta gelecek yıl genel seçimler yapılacağını hatırlatan Loğoğlu, "Maliki’yi tekrar iktidarda görmek istemeyen bir AKP var. CHP’nin bu noktada gidiyor olması herhalde Türk hükümetini siyasi açıdan da rahatsız ediyor. Güvenlik uyarısı yerinde ama bunun arkasında bir de böyle bir siyasi arka plan var… Tek amacımız Türkiye-Irak ilişkilerini rahatlatmak. CHP iktidarı döneminde bu ilişkinin hangi vizyona dayanacağını paylaşmak." dedi.

"GENEL SEKRETERE BU ŞEKİLDE HÜCUMDA BULUNULMASINI YANLIŞ BULUYORUM"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu’na yönelik eleştirileri de Loğoğlu’na soruldu. Loğoğlu, "Hayret ediyorum, acımasız bir şekilde üyesi olduğumuz bir kuruluşun Genel Sekreteri’ne bu şekilde hücumda bulunulmasını üslup olarak yanlış buluyorum. Esas yönünden ise Genel Sekreter’in doğru bir cümlesi var. İslam Konferansı üyelerinin örgütüdür, üyelerden biri örgütü toplantıya çağırabilir. Neden Türkiye çağırmıyor bu toplantıya sormak lazım?" şeklinde konuştu. Genel Sekreterin üye ülkelerin kendisine verdiği yetkiler dışında bir yetkisi bulunmadığını aktaran Loğoğlu, "Konferans yetkili organları toplanır ne karar verirlerse Genel Sekreter o doğrultuda açıklama yapar." dedi.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Loğoğlu, AK Parti’nin demokratikleşme Pakati ile ilgili, "Demokratikleşme paketini görmemiz lazım. Bu sıradan bir olay değil. Buna muhalefet olarak AKP yine bir şey çıkartamaycak şeklinde bakmıyoruz. Büyük bir sabır ve ilgi ile paketin içeriğini bekilyoruz. Umarız çıkacak paket Türk toplumunu, hem de belli konularda beklentileri olan yurttaşlarımızın umudunu karşılayacak mahiyette olur." diye konuştu. CHP’nin bu konuda bazı tekliflerinin bulunduğunu hatırlatan Loğoğlu, "Bazı önerilerimiz AKP tarafından sahiplenilmiş olursa da bundan sadece memnuniyet duyarız." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.