Chp'li Loğoğlu: Çare Tezkere Değil, Suriye Politikasını Değiştirmektir

Chp'li Loğoğlu: Çare Tezkere Değil, Suriye Politikasını Değiştirmektir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Suriye tezkeresine hayır oyu vereceklerini belirterek, "Bölgemizin yeni savaşlara değil barışa ve huzura ihtiyacı vardır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Suriye tezkeresine hayır oyu vereceklerini belirterek, "Bölgemizin yeni savaşlara değil barışa ve huzura ihtiyacı vardır. Çare ve ihtiyaç savaş tezkeresi değil Suriye politikasının baştan aşağı değiştirilmesidir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, TBMM Genel Kurul’unda görüşülen Suriye tezkeresi ile ilgili partisi adına söz aldı. Loğoğlu, "Hükümet yeni yasama dönemini savaş tezkeresi ile açıyor. Bu savaşa karşı olan halkımıza saygısızlıktır." diye konuştu. Suriye’deki yangının söndürülmesinde en büyük görevin komşu ülkelere düştüğünü söyleyen Loğoğlu, "Fakat AKP hükümetinin Suriye politikasında bu görevin gerektirdiği sorumluk ve izlerine rastlayamıyoruz." ifadesini kullandı.

Hükümetin Suriye politikasını maceraperest ve sorumsuz olarak nitelendiren Loğoğlu, "AKP hükümeti Suriye’deki savaşın artan maliyetini, ülkemizin yalnızlaşmasını, bölgemizin daha geniş çatışma alanına dönüşme ihtimalini umursamıyor. Hükümetin Esad gitsinden ibaret kısır yaklaşımı devam ediyor.” dedi. Türkiye’nin silahlı unsurları himaye eden, komşu ülkedeki iç savaşa taraf olan bir ülke haline geldiğini savunan Loğoğlu, “Türkiye’nin dostları Hamas ve Müslüman Kardeşler çizgisindeki örgütlerdir. Suriye politikası sıfırı tüketmiştir." diye konuştu. CHP’nin çatışan taraflardan birini desteklemek gibi bir politikası olmadığını ifade etti.

Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar konusuna değinen Loğoğlu, "Suriyeli sığınmacılar insanca yaşam koşullarına sahipler mi? Hükümetin bu insanların ne zaman döneceğine dair bir planı ve öngörüsü var mı? Türkiye bu yükü nasıl göğüsleyecektir?" diye sordu. Tezkere metninde Suriye’den kitlesel göç hareketine dikkat çekildiğini belirterek, "AKP, Suriyeli sığınmacılar konusunda köşeye sıkışmış ve çaresizdir. Kendi yarattığı sorun AKP hükümetini esir almıştır. AKP iktidarı Suriyeli sığınmacıları ve kendi vatandaşlarını mağdur etmektedir." dedi.

"AKP HÜKÜMETİ KAHRAMANLIK TASLAMAK İSTİYOR"

Hükümetin saldırgan Suriye politikasının faturasını Meclis’e ödetmek istediğini söyleyen Loğoğlu, "AKP hükümeti tezkere ile aklı sıra halkımıza kahramanlık taslamak istemektedir. 72 vatandaşın hayatını kaybetmesi ve beklenen kitlesel göç hareketinin sorumlusu AKP’nin ta kendisidir. Bu konudaki politikasını değiştirmesini beklediğimiz hükümet, tam tersine bir savaş tezkeresi ile ortaya çıkma pişkinliğini gösteriyor." şeklinde konuştu.

Tezkere ile hükümetin tüm ülkelere asker gönderebileceğini ifade eden Loğoğlu, şöyle devam etti: "Hükümet kafasına göre istediği ülkeye saldırıp sonra orada kalmayı mı düşünüyor? Kendinize gelin, ölçüyü kaçırmayın. Unutmayın ki halk sizden daha güçlü. Siz unutabilirsiniz ama tarih unutmaz ve affetmez. Halkımız savaş istememektedir. CHP, barış isteyen halkımızın yanınadır. Onların huzur ve güvenlik taleplerini Meclis’e taşımaya devam edecektir. CHP, halkımızın isteği üzerine silahlı çatışmanın yolunu açacak gelişmelere karşı çıkmaya devam edecektir. Bölgemizin yeni savaşlara değil barış ve huzura ihtiyacı vardır. Çare ve ihtiyaç savaş tezkeresi değil, Suriye politikasının baştan aşağı değişmesidir. CHP, tezkerede olumsuz oy kullanacaktır."
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.