Chp’li Komusyon Üyesi, Fatma Şahin’i İstifaya Davet Etti

Chp’li Komusyon Üyesi, Fatma Şahin’i İstifaya Davet Etti

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alan CHP’li üye, Gaziantep Büyükşehir belediye başkanlığına aday olarak gösterilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in görevi bırakmasını istedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alan CHP’li üye, Gaziantep Büyükşehir belediye başkanlığına aday olarak gösterilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in görevi bırakmasını istedi. Bakan Şahin ise “Bu acelecilik niye?” diyerek karşılık verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ‘Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. Görüşmeler sırasında söz alan CHP Milletvekili Vahap Seçer, Bakan Şahin’in eşit koşullarda rekabet olması açısından görevi bırakmasının uygun olacağını söyledi.

Seçer, “Siyaset etiği açısından tartışma konusu olan istifa konusunu tekrar gündeme getirmek istiyorum. Bazı siyasi değerlendirmeler sadece sayın Başbakan’ın vizyonuna bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Hepimiz bir siyasi parti çatısı altında siyaset yapıyoruz. Eşit koşullarda rekabet olması gerekiyor. CHP de Gaziantep’te seçime iddialı bir kurum olarak girecektir. Siyasi etik açısından eşit koşullarda rekabet açısından bence biran önce görevi bırakmanız gerektiğini düşünüyorum. Bunu Sayın Başbakan takdir edemeyebilir ama siz böyle takdir edin; çünkü siz görev aldınız. Sayın Başbakan’ı da bu konuda uyarın ya da dikkatini çekin. Uygun olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Şahin ise yaptığı konuşmada, “Bizim istifamızla alakalı YSK bir karar açıkladı. ‘Bakanların istifasına gerek yok’ diye. Bakanlar Kurulu’ndan sonra da hükümet sözcümüz Başbakan’ımızın görüşünü açıkladı. Bu acelecilik niye? CHP’nin adayı belli değil. Yarış başlamadı. Gerektiği zamanda gereğini yapacağız. Çok kısa sürede de gerçekleşir herhalde.” ifadelerini kullandı.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.