Chp’li Koç, Sarıgül'ü Sürekli Renk Değiştiren Trafik Lambasına Benzetti

Chp’li Koç, Sarıgül'ü Sürekli Renk Değiştiren Trafik Lambasına Benzetti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, bugün başlayan YAŞ toplantısı ile ilgili “Daha önceki yıllardaki gibi majestelerinin özel gücü haline gelen bir kurum hakkında daha fazla konuşmam.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, bugün başlayan YAŞ toplantısı ile ilgili “Daha önceki yıllardaki gibi majestelerinin özel gücü haline gelen bir kurum hakkında daha fazla konuşmam.” dedi. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu’na da yüklenen Koç, ilk defa Genel Kurul’a muhalefet partilerinin davet edilmediğini belirtti. Koç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen Mustafa Sarıgül hakkında ise, “Siyaset günü geldiğinde objektif tavır gerektirir, duruş gerektirir ve onun arkasında da söylem gerektirir. Böyle kırmızı – yeşil – sarı trafik lambası gibi olursanız ne tarafa bakacağınızı şaşırırsınız.” değerlendirmesini yaptı.

CHP Parti Sözcüsü ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koç, AK Parti hükümetinin dış politikasını eleştirerek, “Sloganla benzetmek gerekirse, ‘gözün aydın Türkiye Tayyip Erdoğan çalışıyor’. BOP’un kendisine verdiği görev kapsamındaki sorumluluklarını yerine getirmiş oluyor. Aslında acı bir benzetme olacak ama Tayyip Erdoğan içeride bir ucunda Barzani, bir ucunda Öcalan, bir ucunda Salih Müslim, bunlarla politikasını dizayn ediyor, dış politikada ittifak aradığı, ittifakta olduğu, görüşmede olduğu El Kaide, El Nusra ve İhvan. İçeride Barzani, Öcalan, Salih Müslim, Kürt politikası dizaynı; dışarıda El Kaide, El Nusra ve İhvan ile dış politikasını şekillendirmeye çalışıyor.” diye konuştu.

“MEHMET ALİ ŞAHİN BAŞI AÇIK GÜNEŞTE Mİ DOLAŞTI?”

AK Parti'li Mehmet Ali Şahin’in ‘Gezi eylemleri müebbetlik suç kapsamında’ şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren Koç, “Bilmiyorum çok sıcakta mı dolaştı başı açık, yoksa kafasını mı bir yere vurdu Mehmet Ali Şahin'in. Bu kafa anayasa yapıyor. Türkiye’nin yarısını mı cezaevine koyacaksın Sayın Şahin? Aklını peynir ekmekle mi yedin sen?... Bu kafa nasıl anayasa yapabilir, bu kafa ile nasıl uzlaşabilirsiniz? Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, ‘aldığımız istihbarata göre Eylül ayında üniversitelerin açılması ile bir de spor müsabakalarının başlaması ile bu Gezi türü eylemlerin artarak devam edeceği konusunda bilgilendiriliyoruz’ diyor. Protestolar olacak, gayet doğal. Demokratik bir ülkede, kanunlar çerçevesinde şiddete başvurmadan herkes gösteri yapma hakkını kullanabilir. Hangi istihbarat bu Sayın Arınç? Uludere’de vur emrini karartan beceriyi gösteren istihbarat mı? Reyhanlı’daki bombalar patlamadan önce o bombaları Türkiye’de şehir şehir dolaştırırken onları takip edip patlama olduktan sonra açıklama yapan istihbarat mı?” diye sordu.

“TARAFTARLARA AYAR VERİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

AK Parti’nin taraftarlara ayar vermeye çalıştığını ileri süren Koç, “Hangi sözler yasak kapsamı içine girecek, hangi sözler girmeyecek? Yani özel bir hukuk mu yaratacaksınız? Gülerek söylüyorum çünkü gülünecek durumdayız. Allah kimseyi bu hale düşürmesin. Allah kimseyi bu halde korku dağları önünde titrer pozisyonda tutmasın. Bu yasağın sınırlarını kim belirleyecek? ‘Kahrolsun Sisi, yaşasın Mürsi’ demek suça girecek mi girmeyecek mi? Hangi slogan suç hangisi değil? Kim belirleyecek?” dedi.

“BAŞBAKAN LONDRA MAHKEMELERİNİ SİLİVRİ İLE KARIŞTIRDI”

Başbakan Erdoğan’ın The Times’e yönelik eleştirilerini hatırlatan Koç, “Başbakan kendini kaptırdı, kendini Türkiye’de zannetti. Karşısında da Türk medya patronları olduğunu varsaydı. Karşısında Silivri mahkemelerinin, Çağlayan’daki özel savcıların olduğunu zannetti. Esti, gürledi. Kaptırdı, gitti. Mahkemeye verecekmiş, böyle rezalet mi olurmuş, senin tirajın kaçmış. Londra mahkemelerini Silivri ile karıştırdı. Çağlayan’daki özel savcıları Londra’daki basın savcıları ile karıştırdı.” ifadesini kullandı.

“HİSARCIKLIOĞLU’NUN ACI ACI GÜLÜMSEMESİ GEREKİR”

Dün gerçekleşen TOBB Genel Kurul toplantısına değinen Haluk Koç, şöyle devam etti: “İlk defa TOBB Genel Kurulu’nda siyasi parti temsilcileri davet edilmiyor. Başbakan’ın isteği… Rıfat Bey çok neşeli, kahkaha atıyor, gazete pozlarında, Başbakan’ın yanında. Çok acı acı gülümsemesi gerekir. Bugün bu kadar çok baş eğenler yarın başka bir süreçte ‘ben o dönemin gereklerini yerine getirdim’ sığınmasına asla giremezler. İlk defa ne CHP ne MHP ne diğer muhalefet partileri davet edilmiyor. Böyle bir gelenek yoktur. Türkiye’nin ekonomi dinamiğinin, nabzının attığı önemli bir meslek kuruluşu. Türkiye’nin her yerinden her görüşten ticaret odası ve borsa birliği başkanının delegesinin katıldığı bir toplantı. Başbakanı karşılıksız alkışlamak, Başbakan şehveti ile yanıp tutuşma yeri değil oralar.”

“BIRAK KULÜP BAŞKANLIĞINI SİYASET YAP.”

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na isim vermeden yüklenen Koç, “Önemli bir spor kulübümüzün başkanı da boyuna posuna bakmadan, siyasete atıf yapıyor, CHP Genel Başkanı’na atıf yapıyor dün. Kazlıçeşme’de otobüsün üstüne çıkıp siyaset yapmaya heves eden kişi. Karadenizliler mert olur, yiğit olur. Eğer hakkını vermek istiyorsan bırak Anadolu’da devrim yapan o kulübün başkanlığını, git siyasete gir. Başbakanın dizinin dibinde emir kulu olarak milletvekilliği yap. Herkes haddini bilsin.” şeklinde konuştu.

“DAVA UYDURMA, ÖRGÜT UYDURMA, DELİLLER UYDURMA”

“Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘Silivri’yi kimseye işgal ettirmeyiz’ dedi. Değerlendirmeniz nedir?” sorusu üzerine Koç, “Biz Türkiye’yi AKP’ye işgal ettirmeme mücadelesindeyiz. Silivri’de uydurma bir örgütün, icat edilmiş bir örgütün, uydurma deliller ile önceden siyasi olarak hükme varılan bir süreç sonunda hukuki hükme varılacağı bir döneme giriyoruz… Dava uydurma, örgüt uydurma, deliller uydurma.” ifadesini kullandı.

“TRAFİK LAMBASI GİBİ OLURSANIZ NE TARAFA BAKACAĞINIZI ŞAŞIRIRSINIZ”

“Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına sıcak baktığı netleşmeye başladı. Partiniz bu konuda son kararı ne zaman verecek?” sorusuna karşılık Koç, “… Tepeden inme aday belirleme döneminin kapandığını söyledik. Diğer partilere de örnek olur inşallah… Sarıgül konusuna gelince, öncelikle kendisinin bir konumlandırma yapması gerekiyor, bir değerlendirme yapması gerekiyor. Boş atışlarla bunlar olmaz. Siyaset günü geldiğinde objektif tavır gerektirir, duruş gerektirir ve onun arkasında da söylem gerektirir. Böyle kırmızı – yeşil – sarı, trafik lambası gibi olursanız ne tarafa bakacağınızı şaşırırsınız.” dedi.

“TÜRK HAVA KURUMU YETİŞTİRİR, TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE VERİR”

Başka bir gazeteci, bugün başlayan Yüksek Askeri Şura toplantısını hatırlatarak, “Hava Kuvvetleri'nde bir sıkıntı olduğu yazılıyor. Bir de bazı pilotların istifaya zorlandığı iddiaları var. Türk Hava Kuvvetleri'nin pilot bulamaz, operasyon yapamaz bir noktaya geldiği söyleniyor. Bu konuda değerlendirmeniz olacak mı?” sorusunu yöneltti. Koç bu soruya şu cevabı verdi: “Etimesgut’ta gösteri uçaklarını kullanan çok sayıda pilot var. Türk Hava Kurumu yetiştirir, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verir. Öyle diyelim espri ile karışık. Yani yorum yapılacak bir YAŞ öncesi değerlendirme kalmadı. Daha önceki yıllardaki gibi majestelerinin özel gücü haline gelen bir kurum hakkında daha fazla konuşmam.” diye konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.