Chp'li Koç, Kurultay Yapılacak Ato Congresium'u Gazetecilere Gezdirdi

Chp'li Koç, Kurultay Yapılacak Ato Congresium'u Gazetecilere Gezdirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 18. Olağanüstü Kurultayı'nın yarın toplanacağı Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'daki hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. Kurultay alanında basın mensuplarına gezdirip, bilgiler veren Genel Başkan Yardımcısı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 18. Olağanüstü Kurultayı'nın yarın toplanacağı Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'daki hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. Kurultay alanında basın mensuplarına gezdirip, bilgiler veren Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, kurultayın öncekilerde daha farklı olacağını belirtti.

    Haluk Koç, "Olağanüstü kurultay gündemleri çağrıyı yapanın talebiyle sınırlıdır. Tüzük gereği de odur. Yani divan teşekkül ettikten sonra genel başkan aday ya da adayları divana son yapılan tüzük değişikliği çerçevesinde daha önceki kurultaylarda tanık olduğunuz gibi divanın önünde rehin tutularak değil. İradeleriyle verdikleri imzalar divan tarafından değerlendirilir. Yüzde 20 değil, yüzde 10’luk imzayı toplayan adayların divan tarafından adaylıkları kesinleştikten sonra belirlenecek sıraya göre genel başkan adayları konuşmaları yapacaklar. Sonrasında hesap raporu ve bunların üzerinde hesaplama olmadığından doğrudan genel başkanlık seçimlerine geçilecek.” diye devam etti.

Oy verme alanına dönüştürülmesi işleminin zaman aldığını belirten Koç, “Basın mensupları olsun, kurultayı izleyenler olsun, 3-4 saatlik süre gerekiyordu, sandıklar kurulsun, seçim kurulu görevini yapar hale gelebilsin." dedi.

    "ÇARŞAF LİSTENİN KALDIRILMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

    26-27 Şubat 2012 yılında gerçekleştirilen parti içi demokrasiye açılan yeni tüzük çerçevesinde, uygulamada doğan bazı küçük aksaklıkların giderilmesine dönük değişikliklerin görüşüldüğünü belirten CHP'li Koç, şunları söyledi: "3-4 maddeyi geçmeyecek. Hemen bir karmaşayı ifade etmek üzere şu sözleri eklemek istiyorum. Ne CHP kurultaylarında parti meclisi seçimlerinde asıl olan çarşaf listenin ortadan kaldırılması. Ne ön seçimin genişletilmesine dönük atılan adımlardan taviz verilmesi söz konusu değildir. Hiç kimse demokratikleşmeden geriye adım atılacağı yönünde bir propagandayı kendi amacı için kullanmasın. Bunlar gerçekçi değildir."

    Kurultay hakkında sayısal verileri de basın mensuplarıyla paylaşan Koç, "Ana salonumuz 3 bin 250 kişilik bir oturma kapasitesine sahip. Bunun içinde CHP’ye daha önce hizmet eden genel başkanlar, mevcut genel başkan, görev yapmış kişiler, partiye emeği geçen büyükler, milletvekilleri, siyasi parti üyeleri, basın mensupları katılacak. CHP’nin bin 218 delegesi ilk defa kendi isimlerine ayrılmış koltuklarda ve kart numaralarında oturacakları koltuklarında belirtildiği daha sonra kurultaya katılacaklardır." bilgisini verdi.

    "BASIN ORGANLARINA AKREDİTASYON SINIRLAMASI GETİRİLMEDİ"

    Koç, konuşmasını, "Çok basın mensubunun kurultayı izleyecek. Hemen bir siyasi nükte olarak değerlendirmeyin. Bir konuyu da dün basın toplantısında söylemiştim. Kim ne şekilde yayın politikasına sahip olursa olsun. Kim günün modası çerçevesinde çok katı taraflı yayın ilkesine sahip olursa olsun CHP basın özgürlüğü ve genel özgürlükler temelinde hiçbir televizyon kanalına hiçbir yazılı, görsel basın organına akreditasyon sınırlaması getirmemiştir. Bunun geçen hafta yaşanan iktidar partisinin kurultayında Türkiye’nin öneli yayın organlarının görsel ya da yazılı muhalif çizgide bulundukları gerekçesiyle salonlara alınmadıklarına tanık olduktan sonra ifade ediyorum. Bu da bizim Karadenizlilerin deyimiyle birilerine ders olsun." şeklinde sürdürdü.

    Son uygulamada tüzükte yenilikler getirildiğine dikkat çeken Koç, "Online üyelik. CHP’ye bir buçuk aydır. Yürürlüktedir, müracaat alınmaktadır. Tüzük maddesi olarak da gerçekleştirilecektir. Bunun tanımı ile ilgili bir görsel masa kurulacaktır. Aynı zamanda başvuru da alınacaktır. Birlik ve Kardeşlik kurultayı 18. Olağanüstü kurultayın teması. CHP’de demokrasi Türkiye’de demokrasi ve Türkiye’de özgürlük, Türkiye’de hukuk devletinin egemen olması ana temalarımız." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.