Chp'li Koç: Japonya Büyükelçiliğinde Yaşananlar Hiç Hoş Ve Şık Değil

Chp'li Koç: Japonya Büyükelçiliğinde Yaşananlar Hiç Hoş Ve Şık Değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Japonya Büyükelçiliğinde yaşananların hiç hoş ve şık olmadığını belirterek, “Onaylanması, takdir edilmesi düşünülemez.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Japonya Büyükelçiliğinde yaşananların hiç hoş ve şık olmadığını belirterek, “Onaylanması, takdir edilmesi düşünülemez.” dedi. Koç, Başbakan'ın eşinin resmi temsil yetkileri olmadığını, etkinlikte iki tane bakan olmasına rağmen Başbakan eşinin konuşmasının yadırgatıcı bir durum olduğunu dile getirdi.

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sürerken basın mensuplarına genel merkezde açıklama yaptı. Sözlerinin başında Koç, AK Parti hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız, güçsüz, perişan, itibarsız, ağırlığı kalmamış, bölgesel aktörlükten çıkmış bir durumda olduğunu ifade ederek, “Kum torbasına dönmüşsün, gelen vuruyor giden vuruyor.” diye eleştirdi.
Japonya'nın Milli Gün Resepsiyonu'na katılarak konuşma yapan Emine Erdoğan için aynı mekanda bulunan CHP Milletvekili Kamer Genç’in sarf ettiği sözleri de değerlendiren CHP’li Koç, yaşananların hiç hoş ve şık olmadığını, onaylanmasının, takdir edilmesinin düşünülemeyeceğini vurguladı.

"BAŞBAKAN EŞİNİN RESMİ TEMSİL YETKİSİ YOKTUR"

Koç, kadının her alanda söz sahibi olmasını savunan, kadına karşı her tavra karşı olan bir parti olduklarını, ancak genel diplomatik teamülleri de hatırlatmak gerektiğini kaydetti. Koç, şöyle konuştu: “Başbakan'ın eşinin resmi temsil yetkileri yoktur. Sosyal ortamlarda, özel temsil durumları konumları vardır. Yabancı devletlerin ulusal günlerinde, resepsiyonlarda o ülkenin büyükelçisi konuştuktan sonra, davette bulunan en yüksek resmi davetli konuşur. Davette iki tane sayın bakan var. Resmi sıfatı olmamasına rağmen, Başbakan'ın eşinin konuşması yadırgatıcı durumdur. Japonya Büyükelçiliğinin de isteği olduğu söyleniyor. Japonya Büyükelçiliği, ülkenin resmi toprakları. Orada Türk korumaların bir milletvekiline yaka paça saldırarak, darba yakın eylemlerde bulunması asla kabul edilemez. Bir sayın bakanın ulu orta sözler sarf etmesi hiç hoş değil.”

Demokratik bir ülkede başbakanın eşleri ve çocuklarının resmi devlet görevlisi sıfatı taşıyamayacağına dikkat çeken CHP’li Koç, daha önce birçok resmi devlet gezisinde de bu tavırların sergilendiğini öne sürdü. Koç, “Hoş değildir, değildir. Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir devlettir. Diktatörlük, hanedanlık, padişahlıkla yönetilemez. Hiç kimsenin özel konumunu, resmi temsil göreviyle birbirine karıştırmaması gerekiyor.” dedi.

MELİH GÖKÇEK'İ ELEŞTİRDİ

Haluk Koç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 5. kez aday gösterilen Melih Gökçek için de “Tırtıl olsa Ankara’da taksitle de olsa bu metroyu bitirirdi. Ben kimseye tırtıl demedim. CHP’nin adayı kim olursa olsun, Ankaralı yolsuzluktan çirkin siyasetten bıkmıştır. Bahsettiğiniz kişinin demokratik şekilde sandığa gömülmesiyle olacaktır.” düşüncesini belirtti.

KILIÇDAROĞLU’NUN ABD SEYAHATİ

Koç, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretine katılacaklar arasında ayrımcılık yapıldığı haberlerine de ‘Hiç kimseye karşı ayrımcı tavır sergileme durumu yok. Kırılanlar varsa ben özür diliyorum.” diyerek cevap verdi. Koç, ABD’ye gidecek heyetin kesin listesinin bu akşam saat 19.00’da Kılıçdaroğlu tarafından netleştirileceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.