Chp'li Koç: Erdoğan'ın Kumaşından Demokrat Çıkmaz

Chp'li Koç: Erdoğan'ın Kumaşından Demokrat Çıkmaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, hükümetin yeni bir demokratikleşme paketi hazırlığı konusunda Başbakan ile demokratikleşme olmayacağını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, hükümetin yeni bir demokratikleşme paketi hazırlığı konusunda Başbakan ile demokratikleşme olmayacağını söyledi. "Recep Tayyip Erdoğan'ın kumaşından demokrat çıkmaz." diyen Koç, "Bunu Kürt yurttaşlarım da inşallah daha fazla bedel ödemeden öğrenirler. Onun için Recep Tayyip Erdoğan bilin ki demokrasi adına bir paket getiriyorsa o paketin içine koyduğu her noktadan şahsi bir çıkar sağlayacak demektir. Bu kadar güvensizliğimiz var." dedi.

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı devam ederken açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdi. Hükümetin Suriye politikasının çöktüğünü dile getiren Koç, bunun baş nedeninin çap tartışmalarına konu olan Dışişleri Bakanı'nın 'stratejik derinlik' diye gelişmeye çalıştığı bir safsata çukuru olduğunu savundu.

Suriye politikasının yanlışlığı konusundaki uyarıları sadece CHP'nin değil dünya görüşü çok farklı olan, ama objektif bakabilen önemli televizyon yorumcuları ve köşe yazarları tarafından da dile getirildiğini anlatan Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şam'a giderek cuma namazını Emevi Camisi'nde kılacağı şeklindeki sözlerini hatırlattı: "Kıldın mı namazı, kılabildin mi? Bundan sonra Dolmabahçe'deki Bezmialem Camii'ne bile gidecek yüzün yok senin."

DAVUTOĞLU'NUN SÖZLERİNİ ELEŞTİRDİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye'de bir 'de facto' uygulamasını kabul etmeyecekleri ve sınırda güvenlik önlemlerinin artırılacağı yönündeki açıklamalarını da eleştiren Koç, "Güvenlik önlemi mi var Sayın Davutoğlu? Ört ki ölem. Kevgire döndürdün sınırı, yolgeçen hanı oldu. Siz anlayışı kıt mı zannediyorsunuz Türk milletinin? Yaşadıklarını ertesi gün unutan bir toplum olarak mı görüyorsunuz Türk milletini? Bu kadar aymazlık, bu kadar basiretsizlik, öngörüsüzlük? Sizin eseriniz bu. Ondan sonra doldurun Başbakan'ı salın iftar mesaisine yıksın eylesin perdeyi viran. Hükümet etmeye çalışıyorsunuz fakat bir tiyatro kumpanyası gibisiniz. Suriye'de Türkiye'yi iç savaşın tarafı haline getireceksiniz. 700-800 km'lik sınırda her gün mermiler düşecek, bombalar patlayacak, sınır güvenliği diye hiçbir şey olmayacak. Ölenler olacak, yaralananlar olacak. Sen iftar mesaisinde kafayı tencere-tavaya takacaksın, tencere-tava seslerinden rahatsız olacaksın. Suriye'de sınırında patlayan bombalardan, mermilerden rahatsız olmayacaksın. Bu nasıl yanlış." diye konuştu.

Başbakan'ın çevik kuvvet polisleriyle yapacağı iftara ilişkin ise Koç, çevik kuvvete herhalde nasıl destan yazdırdığını anlatacağını kaydetti. "Ortada 5 tane ölü var, 11 tane insanın gözü çıkmış durumda. Bir sürü yaralı var. Bir sürü insan saçma sapan emniyet raporlarıyla suçlanarak yargıcın önünde." diyen Koç, "Gözaltılar, cadı avı, sosyal medya takipleri, baskı, tahakküm? Bu destanı nasıl yazdırttığını mı anlatacaksın? Kanunsuz emirler verdin. O kanunsuz emirleri uygulayanlar da suç işlediler. Bunun hesabını hepsi bu millete verecek, senin vereceğin gibi." şeklinde konuştu.

KEMİRGEN BENZETMESİNE TEPKİ

Başbakan'ın Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) iftarında yaptığı konuşmada Gezi Parkı eylemcileri için 'kemirgen' benzetmesine de tepki gösteren Koç, "Esnafı kemiren sensin, senin politikaların. En baş kemirgen senin uyguladığın politikalar. Çıkarabildin mi AVM yasasını? Esnafı yok eden sensin." ifadelerini kullandı.

Çözüm süreciyle ilgili hükümetin yeni bir demokratikleşme paketi hazırlığı olduğu yönündeki bir soruya Koç, "Recep Tayyip Erdoğan ile demokratikleşme olmaz. Recep Tayyip Erdoğan'ın kumaşından demokrat çıkmaz. Bunu Kürt yurttaşlarım da inşallah daha fazla bedel ödemeden öğrenirler. Onun için Recep Tayyip Erdoğan bilin ki demokrasi adına bir paket getiriyorsa o paketin içine koyduğu her noktadan şahsi bir çıkar sağlayacak demektir. Bu kadar güvensizliğimiz var." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.