Chp'li Günaydın: Türkiye'nin Geleceği Adına Kaygılarımız Artmakta

Chp'li Günaydın: Türkiye'nin Geleceği Adına Kaygılarımız Artmakta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın dersaneleri kapatmadan önce yapılması gerekenin Türkiye'de milyonlarca gencin üniversiteye girememesi ve buradan mezun olduktan sonra her hangi bir iş bulup çalışamaması olduğunu belir.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın dersaneleri kapatmadan önce yapılması gerekenin Türkiye'de milyonlarca gencin üniversiteye girememesi ve buradan mezun olduktan sonra her hangi bir iş bulup çalışamaması olduğunu belirtti. Günaydın, "Yani ortaokuldaki, lisedeki eğitim kalitesini tartışmak yerine, bu meseleyi, bu mevzuyu bir siyasi rövanşa çevirmek iktidar partisinin her zamanki kutuplaştırma politikasıdır. Bu Türkiye'nin geleceği adına kaygılarımızı daha fazla artırmaktadır." dedi.

Mersin merkez Mezitli ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Şehitler Parkı'nın açılışına katılan Gökhan Günaydın burada yaptığı konuşmada vatandaşlara hizmet etmek için önlerine konan bütün engelleri aşıp yıkacaklarını söyledi. Tehditlere ve vali denilen adamların küfürlerine aldırmayacaklarını ifade eden Günaydın, "Bir tek şey yapacağız; bu halka hakaret edenler eninde sonunda cevabını çok büyük bir şamarla alacaklar. Bunun altına özellikle çizmek istiyorum. Hangi siyasi partiye oy verirlerse versinler, hangi düşünceye inanca sahip olurlarsa olsunlar bu memlekette yaşayan 76 milyon insan kardeştir ve kamu görevlisinin en temel görevi bu insanlara yani halka saygı duymak ve hizmet etmektir. Halka saygı duymayan, halka tepeden bakan, halka hakaret eden kamu görevlilerinin alınıp kulağından tutulup derhal görevden alınması lazım. Sen sadece hakaret edene değil o hakaret edeni orada tutmaya yelteneni de göreceksin" diye konuştu.

Açılış sonrası gazetecilerin dersanelerin kapatılmak istenmesi ile ilgili sorusunu cevanlandıran Günaydın, Türkiye'nin eğitim sisteminin analiz edilmesi gerektiğini kaydetti. Eğitim sisteminin eksiğini gediğini varsa gidermek gerektiğini anlatan Günaydın, "Ancak mevcut iktidar dersaneleri kapatarak kendisine siyasi rakip gördüğü bir kesimden intikam almak istiyor. Buna yönelik bir ders vermek istiyor. Bunun doğru olabilecek, elle tutulacak bir tarafının olmadığı açıktır" diye konuştu.

Yapılması gerekenin Türkiye'de milyonlarca gencin üniversiteye girememesi ve üniversiteden mezun olduktan sonra her hangi bir iş bulup çalışamaması olduğunu vurgulayan Günaydın, "Yani ortaokuldaki, lisedeki eğitim kalitesini tartışmak yerine, bu meseleyi, bu mevzuyu bir siyasi rövanşa çevirmek iktidar partisinin her zamanki kutuplaştırma politikasıdır. Bu Türkiye'nin geleceği adına kaygılarımızı daha fazla artırmaktadır." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.