Chp’li Güler’e Irkçı Protestosu

Chp’li Güler’e Irkçı Protestosu

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı bir konuşmasında, “Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eşdeğerde gördüremezsiniz.

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı bir konuşmasında, “Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eşdeğerde gördüremezsiniz." diyen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) bir grup öğrenci tarafından ırkçılıkla suçlanarak protesto edildi.

    CHP’li Güler, DEÜ Dokuzçeşmeler Kampusü'nde "Küreselleşme ve Kamu Yönetiminde Dönüşüm" başlıklı konferansta katıldı. Geçtiğimiz Ocak ayında Meclis kürsüsünde yaptığı konuşma hatırlatılan Güler'i, bazı öğrenciler ırkçılıkla suçladı. CHP'nin tarihinde de bu tarz söylemlerde bulunanların olduğunu, en bilinen örneğinin yine zamanın İzmir Milletvekili Mahmut Esat Bozkurt olduğunu, Bozkurt'un "Türk'ten başkasını Türk kadar sevmeyeceğiz, onu Türk kadar düşünmeyeceğiz. Türk'ün en kötüsü, Türk olmayanın en iyisinden iyidir. Türk olmayanlar, ancak Türklerin hizmetçisi olabilirler" gibi söylemlerini hatırlatan bir öğrenci, Güler'in de benzer şekilde söylemlerde bulunduğunu öne sürdü.

    Yaklaşık 90-100 kişinin bulunduğu salonda, bir grup öğrenci Güler'in söylemlerini protesto ederek alkışlarla salondan ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.