Chp'li Demir: Eğitimde Yapılan Değişikliklerin Haddi Hesabı Yok

Chp'li Demir: Eğitimde Yapılan Değişikliklerin Haddi Hesabı Yok

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, AK Parti iktidarı döneminde eğitimde yapılan değişikliklerin hatti hesabı olmadığını savundu. Anne ve babaların yaşanılan duruma isyan ettiğini dile getiren Demir, "Halk sokak sokak okul ararken okul...

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, AK Parti iktidarı döneminde eğitimde yapılan değişikliklerin hatti hesabı olmadığını savundu. Anne ve babaların yaşanılan duruma isyan ettiğini dile getiren Demir, "Halk sokak sokak okul ararken okul müdürleri yok, yetkililer yok, kaymakamlar izinde, milli eğitim müdürlerini ararsan bul vatandaş ne yapsın?" diye sordu.

CHP İl binasında Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Bilgi Taşkıran, 2014-2015 eğitim öğretim dönemi öncesi ortak basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, parti üyeleri, Eğitim-Sen üyeleri katıldı. İl Başkanı Öztürk yaptığı açılış konuşmasında, yarın 12 Eylül'ün yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "12 Eylül'ler bir daha yaşanmasın. 40 yaş üzeri halkımızın çocuklarına, torunlarına, anlattığı kara bir günün başlangıcıdır. Her şey apoletli 4 generalin iki dudağı arasındaki rejimde; kişiler sorgusuz, sualsiz gözetim altına alınmış reşit olmayan gencimiz yaşı büyütülerek idam edilmiş, ülkemiz ılımlı İslam rejimine doğru yol almıştır. O günleri yaşamak değil, anlatmak dahi utanç verici. Bugün yaşanılanlar 4 apoletli generalin yaptığından farklı mı? Sorgusuz sualsiz suçlarının ne olduğunu bilmeyen birçok gazeteci, yazar, polis tutuklanarak, gözaltına alınıyor." dedi.

ARTIK YALAN ONLARIN ANAYASASI OLDU-

CHP milletvekili Demir ise eğitimde yaşanılan sıkıntılara dikkat çekerek, AK Parti'nin eğitim politikasını eleştirdi. 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde eğitimde yapılan değişikliklerin haddi hesabı olmadığını ileri süren Demir, "Eğitim sisteminde değiştirilenlerin, dönüştürülenlerin sayısını, ne siz sorun ne de ben söyleyeyim. Bir temel eğitim döneminde bile sınav sistemleri defalarca değiştirildi. Yeniden yapılan, düzenlenen bir sisteme göre öğrenci ve aileleri kendisini hazırlarken hop sistem değişmiş. Fethiye'de öğretmenler, öğrenciler, anne ve babalar yani veliler isyanda. Fethiye'nin hafızası, anıları, geçmişi olan Fethiye Lisesi'nin imam hatibe çevrilmesini istemiyorlar. Protesto ediyorlar. Türkiye'nin pek çok ilçesinde, okullarında aynı manzaraları görüyoruz. Halk sokak sokak okul ararken okul müdürleri yok, yetkililer yok, kaymakamlar izinde, Milli Eğitim müdürlerini ararsan bul vatandaş ne yapsın. Sayın Nabi Avcı da ne diyor? İmam Hatip okullarını yetiştiremiyoruz diyor! Artık yalan onların Anayasası olmuş." ifadelerini kullandı.

"İMAMA DEĞİL ADAMA İHTİYACIMIZ VAR"

Demir, Muğla son yıllarda yaşanan sorunlar nedeniyle geri sıralarda yer aldığını dile getirerek, "Bizim imamlara hocalara saygımız sonsuz, ihsan Özkes bizim en değer verdiğimiz müftümüz, parti meclisinde en yüksek oyu almıştır. Bizim öncelikle çağdaş ve aydın bireyler yetiştirmemiz için öğretmenlere, doktorlara, mühendislere ihtiyaç vardır. Öncelikle bunlara ihtiyacımız var. Türkiye'nin ve Muğla'nın imama değil adama ihtiyacı vardır." şeklinde konuştu.

"MUĞLA'DA ATAMASI YAPILAN MÜDÜRLERİN YÜZDE 80'İ EĞİTİM BİR SENDİKALI"

Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Taşkıran da 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde eğitimin deneme tahtası haline geldiğini savundu. Eğitimin bir yurttaşlık hakkı olduğunu ifade eden Taşkıran, "Maalesef AKP iktidarı her işte olduğu gibi siyaseten eğitimi de kurban etmiş durumdadır. Değişen eğitim sistemini artık takip edemez duruma geldik. Ortada bir fecaat var. Muğla il genelinde 30 tane Eğitim-Sen üyesi müdür arkadaşımız var. Yapılan puanlama sisteminde bunlardan sadece 7 tanesi müdür olarak ataması yapıldı. şu an göreve getirilen müdürlerin sendikalaşma oranı ise Eğitim-Sen'li yüzde 4, Türk Eğitim-Sen'li yüzde 7, Eğitim-İş'li yüzde 1, Aktif Eğitim-Sen'li yüzde 1, Eğitim Bir-Sen'li yüzde 80. Bu rakam dahi, olayın görülmesi noktasında önemlidir. Eğitim-Sen'li 2 bin üyemizle alandayız, sokağa da çıkacağız, gerekli eylem ve etkinliklerde yapacaktır, gerekse bedelde ödeyecektir ama müdürlerin atamalarını peşini bırakacaktır, nede torba yasada geçen rotasyona bu şekliyle müsaade etmeyecektir." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.