Chp'li Bekaroğlu: Türkiye Çok Gerildi, Müthiş Bir Kutuplaşma Var

Chp'li Bekaroğlu: Türkiye Çok Gerildi, Müthiş Bir Kutuplaşma Var

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine CHP'ye katılan eski Saadet Parti'li Mehmet Bekaroğlu, "Ben ülkem insanımın geleceği için endişe ediyorum. Türkiye çok gerildi. Müthiş bir kutuplaşma var." dedi.    Çiçeği...

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine CHP'ye katılan eski Saadet Parti'li Mehmet Bekaroğlu, "Ben ülkem insanımın geleceği için endişe ediyorum. Türkiye çok gerildi. Müthiş bir kutuplaşma var." dedi.

    Çiçeği burnunda CHP'li Bekaroğlu 18. Olağanüstü Kurultay etkinliğine katıldı. Kurultay alanında mensuplarına konuşan Bekaroğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’ya görüştüklerini ve kendisinden katılma konusuyla ilgili ne düşündüğü sorusuna şu karşılığı verdi: "Sayın Kılıçdaroğlu CHP’de neler yaptığını anlattı. Benden de ne düşündüğümü sordu. Bunları konuştuk. Aşağı yukarı söylediği şeylerle ile benim de siyasette isteğim şeyler çok örtüşüyor. Zaten bugün yaptığı konuşmayla da altına imza attı. Gerçekten güzel konuştu. Sosyal demokrat parti böyle olması gerekiyor."

    BEKAROĞLU: CHP'YE GELDİM, HAYIRLI OLSUN

    CHP’nin güzel şeyler yapacağına inandığını söyleyen Bekaroğlu, "Arkadaşlar benim yaşım 60 ve böyle bu yaştan sonra mevki, makam aramıyorum. Ben ülkem insanımın geleceği için endişe ediyorum. Türkiye çok gerildi. Müthiş bir kutuplaşma var. Kimlik siyaseti Türkiye’yi felakete doğru götürüyor. Kim bu ülkeyi ve bu insanları seviyorsa bunu durdurması gerekiyor. Siyasetin kimlikler üzerinden yapılmaması geriyor. Ben bunu izah etmek için CHP’ye katıldım. CHP’nin kimlik siyaseti yapmayacağını düşünüyorum, buna inanıyorum. CHP sosyal demokrat bir kimlikle Türkiye’de yaşayan herkes için adalet sağlayacak. Böyle bir harekete ihtiyaç var. CHP’nin bunu sağlayacağını düşünüyorum. Kimse CHP’yi küçümsemesin, Cumhuriyeti kuran, demokrasiyi getiren parti. Bir takım problemler, sıkıntılar var ama Türkiye’de bagajı olmayan hiçbir kurum ve kişi yok. Bugün ne söyledi bundan sonra ne söyleyeceği önemli. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu’nun çıktığı bu yolda gerçekten sosyal demokrat sol bir çizgiyi koruyor. Bu önemlidir. Türkiye’de önümüzdeki dönemde iktidar partisinin bu kimlik siyaseti gerçekten sıkıntıya sürükleyebilir. CHP’nin değişmesi, dönüşmesi Türkiye’nin önünü açacaktır. Ben bu beklentilerle CHP’ye geldim hayırlı olsun diyelim." şeklinde konuştu.

    Kendisinin Kongre Merkezi’ne gelişinden sonra partililer tarafından iyi karşılandığını söyleyen Bekaroğlu, "Partililer ilgiyle karşıladı. Zaten ben CHP’ye ve bütün siyasi hareketle hiçbir problemi olmayan bir insanım. Ben ötekinin hakkını koruyan bir insanım. Dolayısıyla benim insanlarla bir problemim olmaz, CHP tabanıyla da olacağını sanmıyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.