Chp’li Bekaroğlu: Camiye İhtiyaç Varsa, Bunu Biz Yaparız

Chp’li Bekaroğlu: Camiye İhtiyaç Varsa, Bunu Biz Yaparız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Validebağ'da inşaatı devam eden caminin bir rant mücadelesine alet edildiğini söyledi. İhtiyaç olduğunda camiyi kendilerinin yapacağını dile getiren Bekaroğlu, "Bu inşaatı şimdilik durdursunlar....

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Validebağ'da inşaatı devam eden caminin bir rant mücadelesine alet edildiğini söyledi. İhtiyaç olduğunda camiyi kendilerinin yapacağını dile getiren Bekaroğlu, "Bu inşaatı şimdilik durdursunlar. Mahkeme kararını versin. Eğer mahkeme kararını verir, Diyanet İşleri Başkanlığı da burada cami yapılacak diyorsa, ben CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak ilan ediyorum. Onlar yapmasınlar bu camiyi, biz yapacağız." dedi.

Üsküdar Validebağ Korusu girişine yapılan inşaata tepki gösteren vatandaşları eylemi bugün de devam etti. Eylemcileri CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ve İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ziyarete etti. Koru girişinde devam eden inşaatın yanı başında eylemlerini sürdüren vatandaşlar, ‘Hırsız katil AKP’ diye slogan attı.

Belediye tarafından yapılmakta olan inşaata tepki gösteren vatandaşlar, polis tarafından alandan uzaklaştırılmak istenince kısa süreli bir arbede yaşandı. Eylemciler polisin uzaklaştırma çalışmalarına attıkları sloganlarla tepki gösterdi. Eylemin yapıldığı alanın çevredeki duvarlara ise ‘Koru Bizim İstanbul bizim’ afişleri asıldı. Bu arada inşaatın devam ettiği alanda gelen Üsküdar Belediyesi’nin CHP’li meclis üyelerinin araçları polis çekicisi tarafın dan çekilmek istenince ayrı bir tartışma daha yaşandı. CHP’li meclis üyeleri, araçlarının önündeki üyelik kartlarını göstererek“Bu kimliğe rağmen bu kadar eziyet yaptırıyorlar.” şeklinde tepki gösterdi.

‘HALKIN POLİSİ OLUN’

Kendisine engel olan polislere halkın polisi olun diye tepki gösteren CHP'li Öğüt “Burada bir inşaat yapılıyor. Bu inşaatla yeşil alanı inşaata açıyorlar. Adını da cami bahanesini koruyorlar. Burada 4 cami arsasını satan Üsküdar Belediyesi var. Burayı inşaata açmak için cami yalanını uyduruyorlar. Belediye başkanı buradaki vatandaşlarına ise ‘azgınlar’ diye hitap ediyor. Burada ki çaba bir rant mücadelesi." dedi.

‘CAMİİYİ YAPMAYA HAZIRIZ’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ise Üsküdar Validebağ Korusu girişinde yapılmak istenen caminin Diyanet İşleri Başkanlığı standartlarına uymadığını dile getirdi. İnşaatın durdurulmasına karşı bir de mahkeme kararı olduğunu hatırlatan Bekaroğlu, "Buradaki inşaat cami standartlarına uymuyor. Bir de mahkeme karaları var. Sayın Belediye Başkanı buna rağmen bir oyun oynuyor. İnsanlar burada geriliyor. Adalet ve Kalkınma Partisi buradan şunu çıkarmak istiyor. Bir taraftan bu yeşil alana sağından solundan girip daha sonra imara açıp bunun rantını dağıtmak. Bir taraftan da insanları karşı karşıya getiriyor. Burada bir gerginlik alanı oluşturmaya çalışıyorlar. İşleri kötü gidiyor her alanda. O neden buraya dikkatleri çekiyorlar." şeklinde konuştu.

AK Parti’ye seslenerek "Burada bir mahkeme kararı var. Bu mahkeme kararına uyun." uyarısında bulunan Bekaroğlu, "Bu inşaatı durdursunlar. Mahkeme kararını versin. Eğer mahkeme kararını verir, Diyanet İşleri Başkanlığı da burada cami yapılacak diyorsa ben CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak ilan ediyorum. Onlar yapmasınlar bu camiyi, biz yapacağız o zaman. Niye insanları karşı karşıya getiriyorlar. Öbür taraftan da CHP bunlara destek veriyor. CHP zaten din düşmanı diye bir algı oluşturuyorlar. Kimse cami düşmanı değildir. Halk cami düşmanı değildir. Burada mesele camiye karşı çıkmak değildir. Burada insanları düşmanı gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu insanlar yeşile doğaya sahip çıkıyor, kente sahip çıkıyor, koruya sahip çıkıyor." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.