Chp: Yasadışı Olan '5 Ağustos Çağrısı' Değil, Yapılan Operasyonlardır

Chp: Yasadışı Olan '5 Ağustos Çağrısı' Değil, Yapılan Operasyonlardır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yasadışı olanın '5 Ağustos çağrısı' değil, yapılan operasyonlar olduğunu vurgulayarak, '5 Ağustos'ta Silivri'deyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yasadışı olanın '5 Ağustos çağrısı' değil, yapılan operasyonlar olduğunu vurgulayarak, '5 Ağustos'ta Silivri'deyiz.' dedi.

Bugün İstanbul ve Ankara'daki operasyonlara ilişkin yazılı bir açıklama yapan CHP, AK Parti faşizminin hukuksuzlukta sınır tanımadığını savundu. "AKP özgürlük isteyen milyonların Silivri buluşmasından korkmaktadır." denilen açıklamada, Ergenekon karar duruşması için yapılan çağrının, şiddet içermeyen hukuk ve özgürlüğe sahip çıkma noktasında olduğu ifade edildi.

Operasyonların bu çağrıyı itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunun belirtildiği açıklamada, "Önce yandaş medyada başlayan provokasyon haberleri, dün Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun açıklamalarıyla devam etmiş, bugünkü operasyonlarla da sürmektedir. Biz çatışma ve şiddet istemiyoruz. Çatışmayı, şiddeti ve terörü provoke eden iktidarın kendisidir. Bu çabaların hiçbirisi sonuç getirmeyecek. Faşizmin saldırılarına boyun eğmeyeceğiz. 5 Ağustos’ta Silivri’deyiz." denildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.