Chp Uşak, Gezi Eylemleri Şüphelilerine Destek Verdi

Chp Uşak, Gezi Eylemleri Şüphelilerine Destek Verdi

CHP Uşak İl Teşkilatı üyeleri, Gezi Parkı eylemlerinde Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü'ne ifade için çağrılan partililere destek olmak için biraraya geldi.

CHP Uşak İl Teşkilatı üyeleri, Gezi Parkı eylemlerinde Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü'ne ifade için çağrılan partililere destek olmak için biraraya geldi. İfade için gidecek olan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Cihan Yıldırım, üyeler Emre Karslı, Sevgi Aydın ve Barış Bayer ile parti üyesi Kahraman Topbay’a destek için toplanan CHP'lilerle birlikte basın açıklaması yapan Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, “Uşak’ta da bir cadı avı başlatılmış durumdadır. Korkmuyoruz ve meydan okumamıza devam ediyoruz.” dedi.

Milletvekili Yılmaz, ifadeye çağrılmanın sipariş üzerine olduğunu düşündüklerini söyleyerek şunları kaydetti: "Bir ay boyunca süren bu eylemler sırasında Uşak’ta en ufak bir taşkınlık ve müdahale olmamıştır. Bütün insanlarımız, anayasal haklarını kullanarak eylemlere destek vermişlerdir. Gezi Parkı eylemlerinin neden olduğunu hepimiz biliyoruz. İstanbul’daki Gezi Parkı'ndaki ağaçların belki kesilmemesi ve parkın yok edilmemesi amacıyla başladı ama daha sonra çok farklı bir mecraya girdi. Bütün insanlarımız AKP iktidarının baskıcı sisteminden, faşizminden ve her türlü hakaretinden ve bütün cumhuriyet değerlerine, Atatürk’e ve ülkenin bilinen değerlerine, insanların içinde barındırdığı cumhuriyetimize sahip çıkmak adına yaklaşık 79 ilde insanlar bu gösterilerde AKP hükümetini istifaya davet ettiler, yaşam biçimine müdahalenin sona ermesini istediler, bunu protesto ettiler. Ne yazık ki Tayyip Erdoğan ve onun hükümeti, hiçbir şekilde halkın isteklerini dikkate almayarak, daha da üzerine giderek bir cadı avını başlatma gereğini duydular. İnsanlar, Anayasa ile güvence altına alınmış olan toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkını demokratik olarak kullandıkları için bugün ifadeye çağrıldılar. Bu ifadeye çağrılmalar, insanları sindirmek ve korkutmak için yapılmaktadır. Biz hepimiz bu eylemlere katıldık, hepimiz 'Hükümet istifa' dedik. Bundan sonra da bu eylemlerimizi sona erdirmeyeceğiz. Hepimizin hakkında dava açabilirler, hepimizi emniyete çağırmaları gerekir. Bu arkadaşlarımızı çağırıp bizi çağırmıyorlarsa zaten hata yapıyorlar. İlk seçimlerde de inanıyoruz ki bizim halkımız, AKP iktidarını bu hükümetin dışına atacak, yerel yönetimlerden de kesinlikle onları aşağı indirecektir. Sandıkta halkın iradesiyle bu iktidarın sona ereceğine inanıyoruz. Biz arkadaşlarımızla emniyet müdürlüğüne beraberce gideceğiz.”

Açıklamadan sonra ifade için davet edilen Yıldırım, Karslı, Aydın, Bayer ve Topbay ile birlikte Milletvekili Yılmaz ve bir grup partili, beraberce İl Emniyet Müdürlüğü'ne yürüdü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.