Chp, Torba Kanunu Anayasa Mahkemesi'ne Götürecek

Chp, Torba Kanunu Anayasa Mahkemesi'ne Götürecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, torba kanun olarak da bilinen 6495 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, torba kanun olarak da bilinen 6495 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını açıkladı. Loğoğlu, kanunu başta Dışişleri Bakanlığı'yla ilgili değişiklikler olmak üzere, birçok açıdan yanlış ve sakıncalı bulduklarını ifade etti.

Loğoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün torba kanun olarak da bilinen 6495 sayılı "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu" onaylamasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Torba kanununda yer alan Dışişleri Bakanlığıyla ilgili değişikliklerin Türkiye'ye daima özveriyle hizmet etmiş ve uluslararası seviyede saygın bir konuma sahip Dışişleri Teşkilatı'nın bütünlük ve kurumsal yapısına kalıcı zarar vereceğini savunan Loğoğlu, Türkiye'nin güvenlik ve itibarını tehlikeye atacağını ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı'nın kanunu onaylamasının şaşırtıcı olmadığını dile getiren Loğoğlu, yine de kendilerine bağlanan umutları bu konuda dahi boşa çıkartmasının hayal kırıcı olduğunu kaydetti. Sonucun ise ülkemizin geleceği açısından kaygı uyandırıcı olduğunu belirten Loğoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı’nın 4 buçuk yıl boyunca yönettiği ve özelliklerini yakından tanıdığını düşündüğümüz Dışişleri Bakanlığı’nı AKP iktidarının arka bahçesi haline dönüştürecek değişiklikleri onaylamasını tarih mutlaka not edecektir. CHP, başta Dışişleri Bakanlığı’yla ilgili değişiklikler olmak üzere, birçok açıdan yanlış ve sakıncalı olan torba kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaktır. Dışişleri Bakanlığı’nın kurumsal işleyişine ve bütünlüğüne sahip çıkmak ve diplomasi mesleğinin onurunu korumak ülkemize ve halkımıza borcumuzdur. Ülkemizin güvenliği, refahı ve istikrarı için kilit öneme sahip olan Dışişleri Bakanlığı’nın işleyişinin liyakat esasına dayanması ve kurumun ehliyetli ellerde olması hayati önem taşımaktadır. CHP, Dışişleri Bakanlığı’nı ve dolayısıyla ülkemizin geleceğini korumak ve savunmak için gerekli uyarı ve çalışmalarını sonuna kadar sürdürecektir." dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.