CHP MHP ve İP'in ittifak senaryosu

CHP MHP ve İP'in ittifak senaryosu

Ankara'da bir süredir AK Parti'ye karşı MHP, CHP ve İşçi Partisi'nin ortaklığa gideceği senaryosu konuşuluyor.

Ankara kulislerinin gündemini şu sıralar ilginç bir senaryo meşgul ediyor. Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer'in paylaştığı ayrıntılara göre CHP Genel Merkezi'nde olası koalisyon üzerine toplantı bile yapıldı.

TAYYİP'İ NASIL DEVİRİRİZ TOPLANTISI

Kılıçdaroğlu'nun odasında gerçekleşen görüşmede İP yetkilileri Kılıçdaroğlu'na AK Parti'den kurtulmak için CHP, MHP ve İP'in seçimlerde işbirliğine gitmesi gerektiğini anlattı. Kılıçdaroğlu ise toplumsal muhalefetin AK Parti'den kurtulma hedefiyle hareket etmesi gerektiğini doğruladı. Ancak bunun bir seçim ittifakı olarak sunulmasının yanlış olduğunu vurgulayarak 3 çekince sundu.

İşte Çakırözer'in ayrıntılarını açıkladığı o görüşme;

GENEL MERKEZDE İTTİFAK TOPLANTISI

"Tarih 3 Ağustos.

İP Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, CHP Genel Merkezi'nde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. CHP liderine genel başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Bülent Tezcan eşlik ederken İP heyetinde Genel Sekreter Serhan Bolluk yer aldı... Önce CHP, ardından İP yönetiminden edindiğimiz bilgilere göre bir saati aşan toplantının tamamında CHP-MHP-İP seçim ittifakı senaryosu konuşuldu. İP heyetine başkanlık eden Özbey, Türkiye'nin bir numaralı meselesinin 'AKP iktidarından kurtulmak' olduğunu vurguladıktan sonra, bunun ancak 'milli güçler' dediği CHP, MHP ve İP'nin birlikte hareket etmesiyle başarılabileceğini belirtti. Güç birliğinin ana ilkelerini Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet kazanımları olarak belirleyen Özbey, masaya getirdiği ittifak önerisine de "Milli Hükümet ya da Atatürk Devrimleri Hükümeti Planı" adını verdi... İP heyeti ittifakın başlangıcı için CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kamuoyu önünde tüm milli güçlere bir çağrı yapmasının yeterli olacağını da iletti.

Özbey, Kılıçdaroğlu ile buluşması öncesinde CHP'den 5 ayrı isimle (Gürsel Tekin, Haluk Koç, Bülent Tezcan, Umut Oran, Faik Öztrak) daha bir araya gelerek nabız yoklamayı da ihmal etmedi."

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yanıt niteliğindeki konuşmasında, açıkça 'hayır' demeksizin, tüm toplumsal muhalefetin 'AKP'den kurtulma' hedefi doğrultusunda hareket etmesi gerekliliğini teyit etmiş. Ancak bunu kamuoyuna bir seçim ittifakı olarak sunmanın doğru olmayacağını da vurgulamış."

KILIÇDAROĞLU 3 ÇEKİNCE SUNDU

Kılıçdaroğlu üç çekince öne sürmüş.

Bir, 'Cephe' tipi bir bloklaşma AKP'yi alternatifsiz hale getirebilir.

İki, MHP yönetimine ittifak konusunda güvenemiyoruz.

Üç, olası bir ittifak modeli Kürtler'i dışlamamalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.