Chp, İşsizlik Fonu'ndaki Kayıp 2.2 Milyarın Peşine Düştü

Chp, İşsizlik Fonu'ndaki Kayıp 2.2 Milyarın Peşine Düştü

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İşsizlik Fonu'nda biriken paradan nereye harcandığı belli olmayan 2.2 milyar lirayı takip ettiklerini kaydetti. Hükümetin sürekli bu fondan borç adı altında para aldığını ama geri ödemediğini ifade...

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İşsizlik Fonu'nda biriken paradan nereye harcandığı belli olmayan 2.2 milyar lirayı takip ettiklerini kaydetti.

Hükümetin sürekli bu fondan borç adı altında para aldığını ama geri ödemediğini ifade eden Hamzaçebi, “Hükümet bunu maalesef işsizlerin istihdamı ya da onların eğitilmesi amaçlarıyla değil, kendi hükümet programına göre uygun gördüğü amaçları için kullanıyor. Bu 2.2 milyar lirayı takip ediyoruz.” diye konuştu.

79 milyar liraya ulaşan İşsizlik Fonu’ndan 2.2 milyarın nereye harcandığının belli olmaması tartışmaya yol açtı. İşsize verilmeyen devasa paranın, bütçede ‘diğer gider’ olarak gösterilmesine CHP’den tepki geldi. Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuyu değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, konunun takipçisi olduklarını vurguladı.

CHP olarak kayıp 2.2 milyar lirayı takip ettiklerini ifade eden Hamzaçebi, “İşsizlik Fonu, gerçekten çok büyük bir rakama ulaştı. 80 milyar lirayı aşan bir varlığı söz konusu. Hükümet, bunu maalesef işsizlerin istihdamı ya da onların eğitilmesi amaçlarıyla değil, kendi hükümet programına göre uygun gördüğü amaçları için kullanıyor. Sürekli oradan borç adı altında para alıyor. Ama almış olduğu borçları da geri hiçbir zaman ödemiyor. Bu 2.2 milyar lirayı takip ediyoruz. Sonuçlarını sizlerle paylaşırız.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.