Chp İl Başkanı Kum: Ak Parti'nin Politikası 'Yandaşı Destekle'

Chp İl Başkanı Kum: Ak Parti'nin Politikası 'Yandaşı Destekle'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Duran Kum, il binasında gündemi değerlendirdi. Kum, CHP Kurultayının sloganlarında yer aldığı gibi dirlik, beraberlik ve kardeşlik kurultayı olduğunu ve çok coşkulu geçtiğini söyledi. Kum, ayrıca...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Duran Kum, il binasında gündemi değerlendirdi. Kum, CHP Kurultayının sloganlarında yer aldığı gibi dirlik, beraberlik ve kardeşlik kurultayı olduğunu ve çok coşkulu geçtiğini söyledi. Kum, ayrıca 4+4+4 sitemini eleştirerek, AK Parti’nin politikasının 'yandaşı destekle' olduğunu söyledi.

Kurultayda divan üyeliği görevinde olduğunu belirten Kum, “İlimiz ve bölgemiz adına bu görevi üstlendim. Güzel bir kurultay geçirdik ve tatlı yorgunluklarla iki günlük bir süreyi tamamlayarak ilimize döndük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve kutluyorum. 2015 seçimlerinde Türkiye’nin bir başbakana ihtiyacı olduğunu ve bu başbakanında Kemal Kılıçdaroğlu olacağını daha önceden belirtmiştik. Bu doğrultuda partimiz kurultayını tamamlayarak genel seçim için parti içi seçimleri bitirmek kaydıyla oluşturulacak olan MYK ile birlikte genel seçimlerde yeni kadromuzla iktidar olacağımıza inancımız tam.” dedi.

2014 – 2015 eğitim yılı için Milli Eğitim Bakanlığı’nın değiştirdiği müfredatın yanlış bir müfredat olduğunu vurgulayan Kum, "50 bin civarında öğretmene ve müdürün atamalar ile yerleri değiştirdi. İktidar kendinden olmayanı ötekileştirmek ve itelemek adına sürekli bir mücadele içerisinde. Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın eğitimi bizler için çok önemli. Gelin görün ki Tokat’ta yaşan bir vatandaşımızın çocuğunun Turhal’daki bir liseye kayıt ettiriliyor. Turhal’a kayıt olan o öğrencinin buradan Turhal’a gidip gelmesini kim sağlayacak. Bu ailenin ekonomik durumunun ne olduğunu acaba bu iktidar biliyor mu? CHP’nin İmam Hatip Liseleri ile eğitimle bir sorunu yok. CHP 4+4+4 sistemi çıkarken şunu söyledi; bu dert artı dert artı derttir dedi. O günden bu güne eğitimde belirlenen yol haritasının yanlış bir yol olduğunu defalarca söyledik. Ne yazık ki iktidarın ben bilirimci tavrı ile geldiğimiz nokta ortada. Yerleri değiştirilen öğretmen ve müdürlerimizin, çocukları ilçelere kayıt ettirilen velilerimizin ellerini vicdanlarına koyarak genel seçimlerde iktidara dur demelerini istiyoruz." diye konuştu

Kum, özel okulda okuyan öğrenciler için devlet tarafından verilen desteğin her özel okul için verilmediği ve ayrım yapıldığı iddiası ile ilgili soruya, "Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan ve ticaretle uğraşan işletme hakkı kazanan ruhsat alan bu devlete vergi veren insanların eşit olması gerektiği inancındayım. Bu eğitim kurumu ya da başka bir işletme olabilir. Bunun adı şu; yandaşı destekle hareketi. AK Parti’nin 12 yıldır uyguladığı rejim bu. Özel okullardan birine siz, 'bu bizden değil biz burada okuyacak öğrencilere destek vermiyoruz' derseniz bu ayrımcılıktır. Eğer bu okullar yanlış eğitim veriyorsa neden 12 yıldır bunun önlemi alınmadı? Bu sorumun cevabını bu ilde yaşayan ve iktidarı yöneten parti yöneticilerinden bekliyorum.” şeklinde cevap verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.