Chp Heyeti, Bülent Ecevit’i Kabri Başında Andı

Chp Heyeti, Bülent Ecevit’i Kabri Başında Andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticileri, ölümünün yedinci yıl dönümünde eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'i Ankara Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında andı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticileri, ölümünün yedinci yıl dönümünde eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'i Ankara Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında andı.

Ecevit’in kabrine çelenk bırakan CHP'liler, ardından saygı duruşunda bulundu. Burada bir konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Kendini Türk milletine adayan Cumhuriyet Halk Partisinin üçüncü Genel Başkanı'nın Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Bülent Ecevit’i anmak için bir aradayız. Bülent Ecevit için çok şey söylenebilir, duygusal bir eş romantik bir şair, güçlü bir lider dürüst bir devlet adamı diye özetlemek mümkün.” dedi. Altay, Bülent Ecevit’in siyasi duruşu hakkında da şunları söyledi:

“Bülent Ecevit deyince akla Çalışma Bakanlığı'ndaki emek için verdiği mücadele gelir. Bülent Ecevit deyince emperyalizmin direktiflerine şamar atan, Afyon haşhaş ekiminde emperyalistlere kafa tutan ve Türkiye’nin 29 Ekim 1923’te bağımsızlığını ilan ettiğini hatırlatan insan akla gelir. Bülent Ecevit deyince şüphesiz Kıbrıs’taki soydaşlarımızın uğradığı zulüm karşısında tüm dünyanın olumsuz refleksine rağmen oraya bir barış harekatı düzenleyerek bebeklerin kanının akmasını engelleyen insan akla gelir.”

Ecevit’in darbe girişimlerine karşı her zaman dik durduğunu dile getiren Altay, “Bülent Ecevit, ezilenlerin umudu olduğu için ‘Karaoğlan’ sıfatını haketmiş bir liderdir. 27 Mayıs’ta ağladığını 12 Mart’ta ve 12 Eylül’e meydan okuduğunu biliyoruz. Bülent Ecevit deyince akla her türlü darbeye karşı olmak ve sivilleşmeden demokratikleşmeden yana olmak demektir.” diye konuştu.

Daha sonra bazı CHP'liler Ecevit için dua okudu, kimileri de Ecevit’in kabri başında fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.