Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İsdemir İşçisine Destek Verdi

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İsdemir İşçisine Destek Verdi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan ve 15 Temmuz'da greve giden İsdemir işçilerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu destek verdi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan ve 15 Temmuz'da greve giden İsdemir işçilerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu destek verdi.

Kılıçdaroğlu, İsdemir İsmail Akçakmak Kapısı önünde toplanan binlerce işçi tarafından karşılandı. 'İşçi sendika omuz omuza, direne direne kazanacağız' sloganları ile alana gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na işçi eşleri de yoğun ilgi gösterdi. İsdemir işilerine hitaben konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz her zaman emekten yanayız, alın terinden yanayız, emeği ve alın terini üretime dönüştüren her işçinin ellerinden öperiz. Ayrılık gayrılık yoktur bizde. Etnik kimlik ayrılığı yoktur, inanç ayrılığı yoktur. Herkesin kimliğine, herkesin inancına saygı gösteririz. Alnını alın teri ile sulayan bir işçinin her zaman yanında oluruz." dedi.

Konuşması sık sık kesilen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Helal ekmek kazanıyorsa, alın teri ile kazanıyorsa kimsenin önünde diz çökmüyorsa demokrasinin ve özgürlüğünün güvencesidir işçi. Siz de burada grev yapıyorsuzunuz; demokrasiyi, özgürlüğünüzü savunuyorsunuz. Çünkü siz hakkınızı arıyorsunuz. Hak aramak kutsaldır. Bizler hiç kimseyi ötekileştirmiyoruz. Herkesle birlikte çalışmak istiyoruz. Bizi böldürmek istiyorlar, ama bölünmeyeceğiz. Pek çok yerde hak aramak için greve çıkan işçilere sahip çıkan olmadı. Onları böldüler, grev yapamaz hale getirdiler. Hava İş meydanda, Tek Gıda İş meydanda. İlk kez burada kararlı, onurlu, yiğitçe beraber mücadele eden bir işçi sınıfını görüyorum ve sizi yürekten kutluyorum. Bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçe yaşayacağız. Ayrılığı gayrılığı aramızdan kaldıracağız. Biz alın terini savunacağız. Emeği savunacağız, alın terinden vazgeçmeyeceğiz. Bu fabrikada çalışan her işçi alın terinin bedelini alıp akşam evine huzur içerisinde gidecektir. Hem Türkiye'ye katkı verecektir hem emeğe katkı verecektir, hem demokrasiye katkı verecektir. Hak aramanın ne kadar kutsal olduğuna katkı verecektir. Bu nedenle tüm işçi kardeşlerimizi yürekten kutluyorum. Belediye başkanlarımız, milletvekilleri arkadaşlarımız her zaman sizin yanınızda olacaktır. Biz sizin mücadelenizin yanınızdayız. Çünkü biz emekten, alın terinden yanayız. Bölünmediğiniz sürece, birbirinize düşmediğiniz sürece sizin direncinizin önüne hiçbir güç çıkamaz. Çünkü siz beraber olduğunuz sürece güçlüsünüz. Biz sesinizi Ankara’dan duyduk. Başkaları da duyacaktır."

Kılıçdaroğlu, Çelik-İş Sendikası'nın hatıra defterini imzaladıktan sonra İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan ile görüştü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.