Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Bizim Bölünme Lüksümüz Yok

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Bizim Bölünme Lüksümüz Yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçmişte yaşanan bölünmelerin kendilerine güç kaybettirdiğini belirterek, "Ankara’yı, İstanbul’u böyle kaybettik.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçmişte yaşanan bölünmelerin kendilerine güç kaybettirdiğini belirterek, "Ankara’yı, İstanbul’u böyle kaybettik. Bizim bölünme lüksümüz yok. Beraber olmak zorundayız." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı konuşması öncesinde bir grup eski DSP’liye parti rozetini taktı. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Hiç kimsenin farklılıklardan ötürü partiyi bırakıp gitmesin istemiyoruz. Herkes bu çatının altında olmalı. Seçimlerde de aynı şeyi söyledik. CHP varsa herkes için var dedik çünkü CHP, demokrasinin güvencesidir." diye konuştu.

Geçmişte yaşanan bölünmelerin CHP’ye güç kaybettirdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ankara Büyükşehir Belediyesini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni böyle kaybettik. Bizim bölünme lüksümüz yok. Beraber olmak zorundayız. Beraber mücadele etmek zorundayız. 11 yıldır ülkeyi bir kişi yönetiyor, bir parti değil. Her şey onun iki dudağı arasına kilitlenmiş durumda. Demokrasi 11 yılda büyük bir açık verdi. Ciddi bir demokrasi açığımız var. Bize bir görev düşüyor. Onun için bizim birlik ve güç olmamız gerekiyor. Birarada olmamız gerekiyor." dedi.

Türkiye’de demokrasinin tehlikede olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, "Çocuklarımıza özgürlüğü sınırsız bir yaşam sunmalıyız. Demokrasisi güvence altına alınmış bir hukuk sunmalıyız. Ama gittikçe zemin kaybeden bir yapımız var. Bu yapıyı pompalayan, besleyen 12 Eylül’ün çıkardığı darbe hukukudur. Darbe yasalarına kaşı mücadele vermemiz gerekiyor. Darbe yasasılarının savunucusu bugünkü iktidardır." şeklinde konuştu.

"Hem demokrasi tehlikede diyeceğiz, hem de ayrışacağız." ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Böyle bir lüksümüz yok. Demokrasi tehlikede ise ayrışmayacağız. Güçlerimizi birleştireceğiz ve yurt sathına dağılarak demokrasimizin güçlenmesi için çaba harcayacağız. Bize düşen temel görev budur." dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.