Chp Genel Başkan Yardımcısı Toprak: İş İnsanları Siyasete Uyarı Fişeği Atmalı

Chp Genel Başkan Yardımcısı Toprak: İş İnsanları Siyasete Uyarı Fişeği Atmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, iş dünyasındaki insanların bazen siyasete uyarı fişeği atmasını gerektiğini belirterek, böyle yapılması halinde siyasilerin hata yapma şanslarının olmayacağını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, iş dünyasındaki insanların bazen siyasete uyarı fişeği atmasını gerektiğini belirterek, böyle yapılması halinde siyasilerin hata yapma şanslarının olmayacağını söyledi. Balıkesir İş Adamları Derneği (BİAD)'ni ziyaret eden Toprak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28 Kasım 2013'te Balıkesir'de iş dünyasıyla yapacağı toplantıya davet etti.

İş dünyasıyla görüşmek için şehre gelen Genel Başkan Yardımcısı Toprak, dernek binasında yönetim ve üyelerle biraraya geldi. Ziyarette CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Balıkesir milletvekilleri Ayşe Nedret Akova ve Namık Havutça, İl Başkanı Muzaffer Mavuk ve diğer partililer de hazır bulundu. TUSKON'un alt kuruluşlarının birçoğunu farklı illerde ziyaret ettiklerini aktaran Erdoğan Toprak, "Sayın Genel Başkanımız, 28 Kasım'da Balıkesir'e gelecek. İş insanlarıyla birlikte olacak, onların sorunlarını ve taleplerini dinleyecek. İktidar değiliz ancak iktidara baskı aracı olarak kullanabiliyoruz. Yeter ki sizlerin önü açılsın, sizlere katkımız olsun. Ziyaretlerimizin amacı bu. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bu ülke hepimizin, hep beraber diyalogla, bölüşerek bu birliği nasıl yürütürüz, ona bakmak istiyoruz. Bugün burada olmaktan mutluyum." dedi.

Kendisinin de esnaf kökenli bir ailenin çocuğu olduğunu vurgulayan Toprak, CHP heyeti olarak Türkiye'nin her şehrinde işadamlarıyla biraraya gelip sıkıntılarını dinlediklerini söyledi. İş dünyasındaki insanların bazen siyasete uyarı fişeği atmasını isteyen Toprak, "Çünkü onun yapacağı hatanın bedelini siz ödüyorsunuz. Bugün Türkiye, pahalı borçlanan ülke noktasına geri geldi. Türkiye'nin orta ölçekli sanayicisinin Ortadoğu'daki dolaşımı bitti. Türk işadamları kaçırılmaya başlandı. Türk pilotlar kaçırıldı. Türkler hedef haline geldi. Türkiye bu bataklığa girmemeliydi. Türkiye, komşularıyla barış içinde olmalıydı. Bu uyarıyı muhalefet olarak yapıyoruz ama bunu iktidara toplumun her kesiminin yapması lazım ki iktidar da ortak aklı egemen kılsın. Bugün ortak aklı egemen kılmayan bir iktidarla karşı karşıyayız." diye konuştu.

BİAD Başkanı Osman Kurplikaya ise bütün kurum, teşkilat ve oluşumlarla istişare ve görüşme halinde olduklarını söyledi: "Bizler esnafız, bizlerin misyonu başta şehrimizi ve bu ülkeyi daha iyi noktalara taşıyabilmek. Bu noktada sizlerle dirsek temasında olmamız çok güzel. İnşallah daha sık görüşme imkânımız olur. Biz hiçbir partinin, hiçbir siyasi oluşumun yanında veya karşısında olma niyetinde değiliz. Biz hepimizin faydasına olan çalışmaların yanında olacağız. Bunun haricinde içimizden bazı arkadaşlarımızın siyasi tercihleri olacaktır, aktif rol almak da isteyebilirler. Biz herkesi dinleyeceğiz. Sorunlarımızı diyalog yoluyla sizlere anlatacağız. Biz herkese eşit mesafedeyiz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.