Chp Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Ceylanpınar'ı Ziyaret Etti

Chp Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Ceylanpınar'ı Ziyaret Etti

İnsan haklarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Suriye'de YPG ile El Nusra güçleri arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Rasulayn şehrinin hemen karşısındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde incelemelerde bulundu.

İnsan haklarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Suriye'de YPG ile El Nusra güçleri arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Rasulayn şehrinin hemen karşısındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde incelemelerde bulundu. Belediyeyi de ziyaret ede Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı İsmail Arslan'la bir süre görüştü. Arslan, Suriye'deki iç savaştan doğrudan etkilenen ilçedeki durum ve devam eden çatışmalar sebebiyle yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi verdi.

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, daha sonra YPG'nin kontrolündeki sınır kapısının karşısında bulunan Ceylanpınar Öğretmenevi'ne giderek, burada kalanlarla görüştü. Sınırın iki yakasındakilerin de savaştan büyük zarar gördüğünü belirterek, "Kalbimiz, vicdanımız hep sınır hattında bulunan Ceylanpınar’da oldu. Vatandaşlarımız, Suriye’deki iç savaştan dolayı büyük zarar gördüler. Biz parti olarak hükümeti uyardık. Türkiye, El Nusra ve El Kaide güçlerine büyük destek veriyor. Çeçenler, Afganlar ve dünyanın değişik coğrafyalarından gelen El Kaide militanları rejime karşı değil, Kürtlere karşı savaşıyorlar. Hükümet burada onların hem geçişlerine yardım etti hem de silah temin ederek yardımda bulundu." dedi. İlçe sakinleri ve esnafları da ziyaret ederek bir süre görüşen CHP heyeti, daha sonra Ceylanpınar'dan ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.