CHP Gençlikten şehit ailelerine destek

CHP Gençlikten şehit ailelerine destek

Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Gümüş, şehit ailelerine devlet büyüklerine hakaretten dolayı açılan davalardan berat ettiklerini söyledi

Şehit Aileleri Derneği önünde basın açıklaması yapan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Gümüş, bugüne kadar şehit ailelerinin yanında olduklarını belirterek, “Habur Sınır Kapısında PKK’lıların ülkeye girişlerine tepki gösteren şehit ailelerinin Başbakan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle dava açılmıştı. Bu dava bugün şehit ailelerinin suçsuz bulunduğu gerekçesiyle sona ermiştir” dedi. “Oğlunu bu vatan toprağına emanet etmiş olan annelerimiz Habur Sınır Kapısında yaşanan rezilliklere gösterdiği tepkilerinden dolayı dava açılarak bezdirilmek istenmişlerdir” diyen Gümüş, “Davanın bugünkü duruşmasında şehit ailelerimiz berat etmiştir. Bizler de şehit ailelerimizin yanında olduğumuzu belirterek, destek olmaya devam edeceğimizin kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz. CHP Gençlik kolları olarak sayın başbakana sesleniyoruz. Atatürk’ün geleceği emanet ettiği bizler, gençliğe hitabe ve nutkundan almış olduğumuz güçle şehitlerinin kanıyla ıslanmış bu toprakların üstünde oynanacak hiçbir bölücü operasyona izin vermeyiz ve vermeyeceğiz” diye konuştu.

Gençlik Kollarının düzenlediği basın açıklamasına, şehit ailelerinin yanı sıra CHP Kadın Kolları ve partililer destek verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.