Chp Eski İl Başkanı Bukarki: Çözüm Süreci Bozulursa Vebali Karşı Olanlar Çeker

Chp Eski İl Başkanı Bukarki: Çözüm Süreci Bozulursa Vebali Karşı Olanlar Çeker

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır eski İl Başkanı Medeni Seyrek Bukarki, çözüm sürecinin bozulması durumunda vebalini karşı olanların çekeceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır eski İl Başkanı Medeni Seyrek Bukarki, çözüm sürecinin bozulması durumunda vebalini karşı olanların çekeceğini söyledi. Kürt sorununun PKK'nın silah bırakmasından ya da yasal zeminde siyaset yapmasından ibaret olmadığını belirten Bukarki, “90 yıllık bir sorunla karşı karşıyayız. Bu süreçte birçok toplumsal hadiseler yaşanmış, sorunlar oluşmuştur. Kürt halkı ve Türk halkı ile bu ülkede yaşayan halklar da büyük yaralar açmış ve sonucunda büyük yıkımlar ve travmalar yaşanmış ve izler bırakmıştır. Soruna böyle bakılması gerekiyor.” dedi.

Bukarki, yaptığı açıklamada, ateşkes ve silahsızlanma sürecinin başlamasının üzerinden bir yıla yakın zaman geçtiğini belirterek, “Umutla bir barışın geleceğini düşünerek, toplumun birçok kesimi yani Türkiye’nin yüzde 87’sinin istediği barışın sağlanması, silahların susması, kardeşliğin tesis edilmesi için insanlar bu sürece destek verdi. Ama geldiğimiz bu noktada sürecin tıkanmak üzere olduğunu görüyoruz, umut ederiz ki süreç tıkanmasın, karşılıklı anlayış ve sağduyu ile bu tıkanıklık aşılsın.” şeklinde konuştu.

Bu sürecin akamete uğramaması için gerek Başbakan ve hükümeti, gerekse BDP kanadının, büyük bir hassasiyetle ve soğukkanlı bir şekilde süreci devam ettirmeleri gerektiğini belirten Bukarki, “Silahların susması, bu sorunun önemli bir parçası olduğunu da unutmayalım. Silahlardan dolayı yüz binlerce insanımızı kaybettik. Çok şükür on aydır silahların susması ile insanlarımız ölmüyor, analar ağlamıyor. İnşallah bundan sonra analar ağlamaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, büyük bir devlettir, isterse bu sorunu, herkesin memnun olacağı ve kardeşçe yaşayabileceği bir ortamı sağlayabilir. Bütün dünyaya karşı çağdaş, demokrat, liberal, muhafazakar demokratik, sosyal adil, güçlü bir devlet olduğunu gösterir. Bu sorunun çözülmesi en önce sürecin hızlı bir şekilde ikinci ve üçüncü kademelerin gerçekleştirilmesi lazım daha sonra toplumsal bir rehabilitasyon yapılması, bölgelerarası adaletsizliğin kaldırılması gerekiyor. AK Parti, bu yönde büyük hizmetler gerçekleştirdiğine şahidiz, hatta bir çok konuda devrim niteliğinde atılımlar gerçekleştirdiğini hepimiz görüyoruz. Bütün vatandaşların anayasal teminat altına alınması sosyal ve hukuk devleti olması yeni dünya düzeni ve Orta Doğu’da kendine iyi bir rol biçmesi ve vizyon geliştirmesi büyük devlet olması gereğidir ve süreç için de yapacağına da eminim.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.