'Chp Cami De Benimdir Cemevi De Benimdir Diyenlerin Partisidir'

'Chp Cami De Benimdir Cemevi De Benimdir Diyenlerin Partisidir'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, ''CHP, 'cami de benimdir, cemevi de benim' diyenlerin partisidir ''dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, ''CHP, 'cami de benimdir, cemevi de benim' diyenlerin partisidir ''dedi.
Günaydın, CHP Çorum İl Başkanlığı tarafından yapılan Merkez İlçe Başkanlığı danışma meclisi toplantısına katıldı. Bir düğün salonunda yapılan toplantıda konuşan Günaydın, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kutsala karşı herkese eşit mesafede olan bir parti olduğunu ifade ederek, ''11 yılı aşkın AKP iktidarı ile Türkiye muhatap, Türkiye 1950'den bu yana 'koalisyonları çıkartın' sağ iktidarlarla muhataptır. 1950'den 2002'ye kadar yapılan dış borcu 11 yılda AKP hükümeti 2 buçuğa katlamıştır. AKP'nin ekonomik başarısını bu rakamlarla veriniz. Türkiye'nin yıllık ortalama dış ticaret açığı 100 milyar dolar. Yani bu memleket 100 satıyorsa 200 almaktadır. Eğiyorsam, büküyorsam gelsin bir AKP'li düzeltsin. Bu memleketin yıllık dış ticaret açığı 100 milyar dolardır. '' dedi.
Türkiye'nin yılda 50 milyar lira faiz parası ödediğini iddia eden Günaydın, bu faiz parasını iç ve dış rant çevrelerine ödendiğini savundu.
Suriye'deki olaylara da değinen Günaydın, kimyasal silahı kim kullandıysa, elbette bunun bir cevabı verilmesi gerektiğini ve müeyyidesi olması gerektiğini söyledi. Günaydın, kimyasal silahı kimin kullandığının bulunduğu zaman ona göre bir tavır alınması gerektiğini anlattı. Türkiye'de toplam 13 milyon emekli olduğunu belirten Günaydın '''İntibak yasasını çıkartacağız' dedik ve ömrünün sonbaharını yaşayan yaşlılar için dedik. Başbakan ne diye bağırdı, her zaman ki bağırdığı gibi 'CHP zihniyeti hesap yapmayı bilmiyor bu 5 milyar lira nereden bulacaklar kaynağı nerde' dedi. Faize 50 milyar lirayı buluyorsun da Recep Tayyip Erdoğan, 13 milyon emekli için 5 milyar lirayı yani 10'da birini niye bulamıyorsun? Çünkü sen rantiyenin adamısın bu kadar basit, rantiyenin adamısın ama birşeye de güveniyorsun. Esas bizi kahreden mesele de budur. Ben bu emekliye para vermem nasıl olsa oyunu da alırım diyorsun. ''diye konuştu.

Günaydın konuşmasının ardından şehirden ayrıldı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.