Çeyrek altın karaborsaya düştü

Çeyrek altın karaborsaya düştü

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, çeyrek altının karaborsaya düştüğünü söyledi.

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, altının gramı 88 lira iken 152 lira olan çeyrek altının tabela fiyatının, bugün gramı 78 liraya düşmesine rağmen aynı olduğunu belirterek, "Şu anda 135 liradan satılması gerekirken 152 liraya çıkan çeyrek altın, karaborsa oldu" dedi.
Günsay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde altın fiyatlarında kuyumcular olarak kendilerinin de anlamakta güçlük çektiği bazı gelişmeler yaşandığını söyledi.
Özellikle çeyrek, yarım ve büyük altının, piyasa koşullarına göre oldukça yüksek fiyatlardan satıldığını savunan Günsay, bu durumdan vatandaşların zarar gördüğünü öne sürdü.
Darphane'deki grev ve İstanbul'daki bazı büyük firmaların etkisiyle çeyrek altının 152 lira gibi fahiş bir fiyata yükseldiğini iddia eden Günsay, şöyle konuştu:
"Altının gramı 88 lira iken 152 lira olan çeyrek altının tabela fiyatı, bugün altının gramı 78 liraya düşmesine rağmen aynı fiyata ulaştı. Şu anda 135 liradan satılması gerekirken 152 liraya çıkan çeyrek altın karaborsa oldu, fiyatlar yükseldi. Her çeyrek altında vatandaş aleyhine 17 lira gibi ciddi oranda bir zarar söz konusu. Bu 20 liraya da çıkabiliyor. Bu durum kuyumculardan kaynaklanmıyor. İstanbul'da bazı büyük firmalar, yüklü miktarda aldıkları altını istedikleri fiyata satıyor."
- "Bilezik alın" önerisi
Günsay, dernek ve Balıkesir'deki kuyumcular olarak bir karar aldıklarını vurguladı.
"Müşterilerimizi, çeyrek, yarım ve büyük altın ile Ata lira almamaları konusunda uyarıyoruz" diyen Günsay, bunların yerine bilezik almalarını önerdiklerini anlattı.
Ramazan ayı başladığı için düğün sayısının azaldığını hatırlatan Günsay, "Altının tam mevsimi ama fiyatlar yüksek. Onlar bizim her zaman müşterimiz, fahiş fiyattan satamayız. Düğünü olanlar, takı için mecbur kalanlar altın alıyor" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.