Ceylani Kılıç, "Donanımlı bir gençlik ile engelleri yıkacağız"

Ceylani Kılıç, "Donanımlı bir gençlik ile engelleri yıkacağız"

AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “ Bizler de fütuhat bilincine sahip bir gençlik yetiştirerek, engelleri yıkacağız” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen İstanbul'un Fethi programının 567. yıldönümü, bu yıl koronavirüs pandemisinden dolayı e-Fetih Şöleni ile kutlanacak. Bilinçlere yine fetih şuuru ve bilinci işlenecek. Program AGD, tarafından fetihe özel hazırlanan “e-fetih.com” isimli bir web sitesinden yayınlanacak. Fetih programı, bu akşam saat 21.30'da başlayacak ve birçok mecradan yayınlanacak. 

FETİH ŞUURLU BİR GENÇLİK İSTİYORUZ

AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, İstanbul'un Fethi'nin önemi ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Kılıç, konuşmasına Hz. Muhammet (S.A.V)'ın “İstanbul mutlaka fethedilecektir. O’nu fetheden kumandan ne güzel kumandandır. O’nu fetheden asker ne güzel askerdir” sözünü hatırlatarak başladı. Kılıç, “İşte o günden sonra İstanbul için sayısız seferler yapıldı. İslam orduları bu güzel övgüye nail olabilmek için üstün gayretler içerisine girdiler. Nihayetinde İstanbul’un fethi 29 mayıs 1453 tarihinde fatih sultan Mehmet han’a nasip oldu. Başta İstanbul’umuz olmak üzere bu coğrafyayı İslam’a açan inancımızın temel şiarlarından olan fütuhat anlayışıdır. Elbette İslam’ın bu coğrafyada varlığının teminatı da genç neslin yüreklerine yerleştirilmiş fütuhat anlayışı olacaktır. Fetih şuurundan yoksun bir gençlik kardeşleri için yaşamanın ve ölmenin ne demek olduğunun da çok uzağında kalacaktır” şeklinde konuştu, 

İSTANBUL'UN FETHİ ENGELLERİN YIKILACAĞINI GÖSTERDİ

“567 yıl önce gerçekleşen İstanbul’un fethi, öncelikle İslam’ın yani hakkın batıla galibiyetine en güzel bir timsaldir” diyen Kılıç, şunları kaydetti: “İstanbul’un fethi ikinci olarak yeryüzünde adaletin zulüm karşısında hâkimiyetini perçinlemiştir. Bu muhteşem fetih üçüncü olarak İslam’ın Avrupa’daki varlığına teminat olmuştur. İstanbul’un fethi ile birlikte dördüncü olarak asırlarca insanlara kan kusturan Bizans ortadan kaldırılmıştır. İstanbul’un fethi beşinci olarak inanmış bir kumandanın ve onun inanmış askerlerinin karşısında hiçbir engelin dayanamayacağını göstermiştir. Aynı şekilde bu fetih inancın emrindeki teknolojinin kana, gözyaşına ve katliama sebep değil, bilakis insanlığın hayrına vesile olacağının da bir göstergesi olmuştur. Fetih ile birlikte Efendimiz (S.A.V)’ın yaklaşık sekiz yüz elli altı yıl önce verdiği bir haber gerçekleşmiştir. Henüz yirmi bir yaşında bir genç olan fatih sultan Mehmet Han Efendimiz (S.A.V)’ın  'ne güzel kumandan’' övgüsüne mahzar olmuştur. Fatih’in emrindeki İslam ordusunun her bir mensubu da yine Efendimiz (S.A.V)’ın 'ne güzel asker' övgüsünü hak etmiştir. Anadolu Gençlik Derneğimizin İstanbul’un fethine dair her sene düzenlediği bu kutlamalar aynı zamanda Efendimiz (S.A.V)’den bir mübarek haberi ve müjdeyi yeniden hatırlatmaktır. Anadolu gençlik derneği mensupları olarak yaptığımız tüm çalışmalar fütuhat bilincine sahip bir gençlik yetiştirmek üzeredir.”

KUTLAMALAR KUTLU YÜRÜYÜŞÜN AYAK SESLERİDİR

İstanbul'un modern zamanların ortaya çıkardığı herhangi bir metropol kent olmadığını kaydeden AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, İstanbul'un dünyanın gidişatına yön vermiş, İslam âlemine payitahtlık yapmış, İslam Birliğinin ve İslam kardeşliğinin timsali olmuş bir şehir olduğunun altını çizdi. Kılıç, “İstanbul, Mekke’nin, Medine’nin ve Kudüs’ün teminatı olmuş bir beldedir. İstanbul, Endonezya’dan Fas’a İslam coğrafyasının bağımsızlığının garantörü olmuş bir merkezdir. Nitekim İstanbul’un zayıfladığı bir dönemde de tüm İslam dünyası emperyalist işgallere açılmıştır. Filistin, Bosna, Çeçenistan, Afganistan, Eritre, Moro, Arakan başta olmak üzere dünyanın birçok mazlum halkı ve ülkesi hep İstanbul’a dair bir umut beslemişlerdir. Çünkü yeryüzünde akan kanın durması, huzur ve barışın tesis edilmesi İstanbul’umuzun yeniden dünyaya yön vermesi ile mümkündür. İşte böyle bir öneme haiz İstanbul’umuzun fethinin yıldönümünde düzenlediğimiz bu kutlamalar tüm İslam âlemi için yeni bir kutlu yürüyüşün ayak sesleridir” diye konuştu. 

AYASOFYA'DA OKUNACAK EZAN DİRİLİŞE VESİLE OLACAK

İstanbul’un hakkın batıla üstünlüğünün timsali olmuş bir şehir olduğunu dile getiren Kılıç, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Aynı şekilde Ayasofya Camii de İstanbul’umuzun fethinin sembolüdür. Ayasofya Camii hakkın batılı kuşatmasıdır. İslam’ın Avrupa’daki varlığının tacıdır. İstanbul’un İslam şehri oluşunun en kadim nişanesidir, Ayasofya. Fatih sultan Mehmet’in vakfıdır. Ayasofya yıllardır mahzun bir haldedir. Ayasofya’nın müzeye dönüştürülmüş olması kendini bu coğrafyaya, bu coğrafyayı da kadim bir medeniyetin fütuhat anlayışına bağlayan herkes bu mahzunluğu yüreğinde hissetmektedir. Ayasofya Camii’nin açılması talebinin ne Sultan Ahmet Camii’nin ne de Firuz ağa Camii’nin cemaate yetip yetmemesiyle bir ilgisinin olmadığını bu coğrafyanın tarihine duyarlı olan herkes bilmektedir. Ayasofya’nın gerçek hükmü şahsiyetine kavuşturulması, hem fatih’e bir vefadır, hem de İslam’ın bu coğrafyadaki belirleyiciliğinin bir teminatıdır. Aynı zamanda milletimizin iradesinin tecellisidir. Ayasofya Camii meselesi aynen Mescid-i Aksa gibi ümmete şümul bir meseledir. Ayasofya Camii’nin minarelerinden okunacak

ezanların şahadetleri tüm Müslümanların yüreklerinde bir sürur oluşturacaktır. Anadolu Gençlik Derneği olarak bizler dün olduğu gibi, bugün de bütün gücümüzle Ayasofya camii için mücadelemize devam ediyoruz. İstanbul’un Fethi’nin 567. Yıldönümünde covid-19 salgını nedeniyle tedbiren yapılmayacaktır. Kutlamalarımız internet üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu hüzün hepimizi üzmüştür. Ayasofya caminin ibadete açılmış bir günde ve o kutsi mekânda namaz kılma duasıyla.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.